AcasăȘTIRI EXTERNEPropaganda LGBT, asmuțită asupra Vaticanului. Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun

Propaganda LGBT, asmuțită asupra Vaticanului. Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun

Italia e doar ultima țară atacată de propaganda LGBT. O lege care transformă violența și discursul public împotriva persoanelor LGBT într-o infracțiune a stârnit reacția imediată a Vaticanului. Până și Biserica Catolică sesizează că se lovește la temelia normalității, drept pentru care în aceste zile ia atitudine și condamnă demersurile politicienilor. Surprinzător, însă, Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun, iar atacul împotriva Vaticanului este de o ferocitate nemaiîntâlnită în istorie.

Azi, mai mult ca oricând, influența Vaticanului asupra politicii italiene este pusă la îndoială. De fapt, se pare că nu mai există deloc. Activiștii și politicienii s-au năpustit cu furie după ce Vaticanul a îndrăznit să se opună acestui controversat proiect de lege, care ar transforma violența și discursul împotriva persoanelor LGBT într-o infracțiune.

Proiectul de lege „Zan”, denumit astfel după Alessandro Zan, deputat al Partidului Democrat (de centru-stânga), a fost prezentat în legislativul italian, primind aprobarea Camerei inferioare a Parlamentului încă din luna noiembrie. Însă, între timp,  legea a fost blocată în Senatul Romei, care se opune fiindcă încalcă libertatea de exprimare. De ce se opun senatorii italieni? Ei bine, oponenții știu că acest proiect de lege va cere școlilor din peninsulă să predea elevilor „Teoria genului”. În plus, toți cei care vor adopta/ preda învățătura catolică, pe subiecte sensibile, precum căsătoria homosexuală, ar urma să fie incriminați și condamnați sub incidența noii legi.

De-a lungul anilor, Vaticanul și-a folosit puterea pentru a influența politica italiană, în special pe probleme sociale, cum ar fi parteneriatele civile. Acum, este prima dată când Sfântul Scaun intervine într-o chestiune atât de sensibilă și are parte de o reacție acidă. Premierul Mario Draghi i-a repezit pe înalții prelați catolici, declarând public că „Italia este un stat secular, laic, nu un stat religios. Evident că Parlamentul este liber să discute și să facă orice legi consideră”.

După ce Ungaria a promovat o legislație catalogată de Occident drept „antiLGBT”, Italia se alătură țărilor din Vest în demersul privind susținerea unei declarații care condamnă acțiunea Budapestei. Roma cere Bruxellesului să ia măsuri împotriva guvernului condus de Viktor Orban.

Pe de altă parte, Vladimir Luxuria, un activist transgender și fost deputat de stânga, a numit reacția Vaticanului drept un atac periculos asupra secularității statului italian. „Roma este o democrație, nu o teocrație”. La fel, propaganda LGBT acuză Sfântul Scaun că face o încercare cinică de a îngrădi drepturile minorității sexuale. Franco Grillini, președintele ONG-ului „Gaynet”, a declarat că „pretextul Vaticanului și imixtiunea în activitatea politică a Italiei este inacceptabil. Este complet pe dinafara vremurilor”.

Pe de altă parte, pe subiect a vorbit și Matteo Salvini. Liderul Ligii (partid de extremă dreapta) a salutat intervenția Vaticanului.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
780 afisari

6 COMENTARII

  1. Trebuie sa vanam astfel de poponari, catolicii din Romania se alatura ortodoxiei in lupta impotriva lui Satan vrajmasul cel hâd si puturos ca un canal. Sanctitate nu esti singur!

  2. Fratia din PNL astepta membrii LGBT sa se alature partidului, caci intre noi nu exista diferente

  3. Penele si usere, la răcoare cu voi.
    Vă vrem aplecați după săpun.
    Cât de curând v-o tragem la toți.
    Prin metodele noastre bă poponarilor cu marea uniune europeana(mue) care este de acord cu greșelile genetice ale tuturor globaliştilor.

  4. Sa imi bag toata pl in homosexualii de la usri, partidul lui coldea!! Ciolos este homosexual si membru Misa, adept URO! Barna este homosexual, casatorit la misto (a se vedea ca nu are copii)! Fritz este homosexual si agent german! Drula este homosexual si agent francez! Nasui este homosexual! Boschetarul demis de la Sanatate tot homosexual! In loc de marii noatri conducatori, au ajuns la putere o mana de holosexuali! Haideti fratilor sa scapam de homosexualii astia ordinari pusi de gunoiul coldea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger