AcasăȘTIRI EXTERNEProiecție de film pentru adulți în aer liber. Trecătorii, scandalizați!

Proiecție de film pentru adulți în aer liber. Trecătorii, scandalizați!

film

Piazza Maggiore, din cetatea Bologna, Italia, găzduiește un cinema în aer liber în întregime grandios. De la filme mute, la clasice alb-negru și până la producții contemporane de succes, Cineteca di Bologna propune o bogată colecție cinematografică.

Când autoritățile italiene au permis proiecțiile de filme în aer liber, cinefilii nu au mai stat pe gânduri și au făcut repede o rezervare.  Însă, pentru proiecția de joi noapte a fost nevoie, se pare, de invitație specială, deoarece filmul care rula pe ecranul uriaș din mijlocul orașului Bologna era unul pentru adulți.

Potrivit presei italiene, cei care au transformat o seară banală de film într-una porno sunt niște tineri, pe care i-a săltat carabinierii. Până să fie descoperiți de poliție, proiecția a fost urmărită, se pare, și de o doamnă scandalizată, care a alertat repede poliția. Agenții s-au deplasat în Piazza Maggiore, unde au găsit aproximativ zece tineri.

Aceștia proiectau un film pentru adulți pe ecranul instalat pentru festivalul ”Sub stelele cinematografiei”, organizat în această perioadă la Bologna. Proprietarul laptopului, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost acuzat de „acte contrare decenței publice”, scriu jurnaliștii italieni.

Cele mai bune cinematografe în aer liber din Europa

Deoarece cinematografele sunt încă închise din pricina pandemiei COVID-19, vizionările în aer liber au devenit o alternativă convenabilă și ceva mai sigură pentru cinefili.

Londra oferă un decor puțin neobișnuit, o priveliște a orizontului de pe acoperișurile sale. Rooftop Film Club oferă proiecții de filme în aer liber, în 5 locații diferite de-al lungul capitalei, printre care Bussey Building din Peckham Rye și Kensington Roof Gardens.

Grecia a fost una din primele țări europene care s-a declarat fană a experienței outdoor. Înființat în 1987, Cine Kamari își propune să păstreze tradiția teatrului grecesc, simultan oferind posibilitatea de a viziona filme sub stelele cerului din insula Santorini.

author avatar
Andreea Vlad
671 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger