AcasăȘTIRI EXTERNEProfit de miliarde de euro în plină criză. Prime-record așteptate de angajații...

Profit de miliarde de euro în plină criză. Prime-record așteptate de angajații Mercedes-Benz

Comitetul de întreprindere al Mercedes-Benz se așteaptă ca producătorul auto german să distribuie angajaților săi o primă record, anticipând totodată profituri uriașe pentru anul financiar, a declarat, vineri, șeful acestei organizații care reprezintă lucrătorii.

„Până acum, participarea anuală la profit a fost limitată la un maxim de 6.450 de euro (6.617 dolari). Acest plafon ar trebui să fie eliminat”, a declarat președintele comitetului, Ergun Luemali.

Profit operațional de 19 miliarde de euro în plină criză

„Avem nevoie de o nouă formulă de calcul, astfel încât forța de muncă să poată participa acum la profitul crescut dacă randamentul este menținut la un nivel semnificativ mai ridicat”, a mai spus el.

Anul trecut, Mercedes a plătit prime de 6.000 de euro pentru 100.000 dintre angajații săi, față de 3.000 de euro pentru lucrătorii de la Volkswagen și până la 9.000 de euro pentru cei de la BMW, scrie U.S. News.

Potrivit previziunilor analiștilor, profitul operațional al Mercedes-Benz va crește cu aproape o cincime, la 19 miliarde de euro, în acest an.

Gigantul auto din Germania și-a majorat luna trecută prognoza de profit pentru întregul an, deoarece cererea puternică pentru automobilele de lux și economiile de costuri au compensat blocajele din lanțul de aprovizionare care au afectat producția din industrie în acest an.

author avatar
Tudor Borcea