AcasăȘTIRI EXTERNERusia ia TOTUL în războiul gazelor. Anunțul gigantului Gazprom cutremură piața

Rusia ia TOTUL în războiul gazelor. Anunțul gigantului Gazprom cutremură piața

Rusia ia TOTUL în războiul gazelor. Anunțul gigantului Gazprom cutremură piața

În timp ce Rusia se pregătea de războiul din Ucraina, compania de stat Gazprom a vândut gaze din Arctica în valoare de aproape 140 de miliarde de euro.

Principalul producător de gaze naturale al țării a înregistrat în 2021 o creștere de 13 ori a profiturilor.

Prețuri uriașe pe piețele internaționale

Gazprom nu a mai avut niciodată venituri de genul celor pe care le-a generat în 2021. În cursul anului, compania a vândut hidrocarburi în valoare de 10,2 trilioane de ruble (141,18 miliarde de euro), în creștere de la 6,3 trilioane de ruble în 2020.

Iar profitul net a ajuns la 2.159 (30,21 miliarde de euro), o creștere de 13 ori față de 2020, informează The Barents Observer. Rezultatele sunt urmarea unor prețuri extraordinar de mari pe piețele internaționale.

În medie, valoarea gazului exportat s-a ridicat la 298 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, adică o dublare față de 2020. În ultimul trimestru al anului, prețul mediu a urcat vertiginos la 517 dolari pe 1000 de metri cubi.

Arctica, zona-cheie pentru Gazprom

Gazprom este de departe cel mai mare producător și exportator de gaze naturale din Rusia. În 2021, a produs 514,8 miliarde de metri cubi, ceea ce, potrivit directorului general al companiei, Aleksei Miller, este cel mai mare volum din ultimii 13 ani. Exporturile către UE și așa-numitele „țări îndepărtate” s-au ridicat la 185,1 miliarde de metri cubi. Numai Germania, Turcia și Italia și-au majorat importurile cu 10,5%, 63% și 20,3%, a declarat Miller în cadrul prezentării rezultatelor anuale.

Arctica este zona cheie de producție a Gazprom. Cea mai mare parte a zăcămintelor companiei se află în Yamal Nenets Okrug, regiunea care se întinde în nordul îndepărtat al Mării Kara. Potrivit autorităților regionale, producția în 2021 s-a ridicat la 617,5 miliarde de m3, o creștere de 13% față de 2020.

author avatar
Tudor Borcea
766 afisari

4 COMENTARII

  1. are balta peste! au aur, argint inca nexploatat ori cu metalele pretioase il cumpara si pe biden cu tot cu nevasta! 😀

  2. Rusia in 2021 a produs 514,8 miliarde mc de gaze iar productia de gaze di Arctica s-a ridicat la 617.5 miliarde mc .
    Cum o fi asta ?

  3. Rusia cea mai bogata ,ce a mai mare tara cu femeile cele mai frumoase ,America si UE depasesc Rusia la droguri ,pedofilie ,transgenders ,crime si mincare cu chimicale unde femeile sint barbati si barbatii femei acest cancer al omenirii NATO

  4. Doar ptostii cred cs pot fara rusi asta e, lor le a dat cine a lasat pamantul zacamintele nu le a luat cu japca precum altii si asta e ?, pana ieri cand s a umflat tarata in eicu nom faceau toti interesele acum le pute ca de bogatasii lumii vor ei tot dar uite ca putin cu un niet cu arma in mana le a dat flit!!!sa traiasca cu ce pot ,daca pot !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger