AcasăȘTIRI EXTERNEProduse IKEA, numite după destinaţii turistice din Suedia

Produse IKEA, numite după destinaţii turistice din Suedia

ikeaProduse IKEA, numite după destinaţii turistice din Suedia

Bolmen: peria ta de toaletă. Toftan: coșul de gunoi. Misterhult: lampa ta din bambus. Aceste nume pe care IKEA le oferă produselor de uz casnic sunt numite după destinații celebre din Suedia.

Autorităţile suedeze au demarat o campanie de marketing, nemulţumite că lanţul de magazine IKEA asociază numele unor destinaţii turistice celebre din ţară cu obiecte … mai puţin lipsite de farmec. Campania Discover the Originals pune în oglindă 21 de produse populare IKEA şi locurile reale, explicând astfel originea numelor.

Ce au decis autoritățile suedeze

Nils Perrson, oficial Visit Sweden, susţine că e mândru de performanţele comerciale ale IKEA: „Se poate spune şi că ne-au ajutat să facem cunoscute locurile din ţară, prin numele împrumutate pentru produsele lor”. Totuşi, e necesar să fie aduse în prim-plan şi sursele de inspiraţie, a precizat el.

În cadrul campaniei, pe malul lacului Bolmen a fost instalat un semn pe care scrie: „Bine aţi venit în Bolmen: mai mult decât o perie de toaletă”.

Un purtător de cuvânt al Visit Sweden a povestit, pentru CNN, că localnicii sunt încântaţi de demersul autorităţilor, care revendică numele popularizate de IKEA şi le redau adevărata semnificaţie. De asemenea, un reprezentant IKEA a declarat că, într-adevăr, e o iniţiativă lăudabilă care împărtăşeşte povestea unora dintre produsele magazinului.

author avatar
Andreea Vlad
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger