AcasăȘTIRI EXTERNEProcter&Gamble își sistează investițiile în Rusia, dar nu părăsește piața locală!

Procter&Gamble își sistează investițiile în Rusia, dar nu părăsește piața locală!

Procter&Gamble își sistează investițiile în Rusia, dar nu părăsește piața locală! (sursa foto: revenuesandprofits.com)

În contextul războiului din Ucraina, ajuns, pe 8 martie, în cea de-a 13 a zi, Europa și lumea întreagă continuă să urmărească situația din interiorul granițelor statului ucrainean. Și, totodată, urmările crizei din Ucraina, atât pe plan social, umanitar, cât și economic.

Astfel, s-a aflat, mai nou, că Procter & Gamble (P&Procter & GambleG), cunoscuta multinațională de bunuri de larg consum, a transmis, în prima zi a acestei săptămâni, că va sista toate noile investiții de capital în Rusia și că va suspenda toate activitățile media, de publicitate și de promovare.

Un anunț a venit chiar de la CEO-ul P&G, Jon Moeller, în cadrul unei scrisori adresate angajaților multinaționalei. „Am întrerupt toate noile investiții de capital în Rusia și suspendăm toate activitățile media, publicitare și promoționale. Ne reducem semnificativ portofoliul de produse pentru a ne concentra pe articolele de bază de sănătate, igienă și îngrijire personală necesare numeroaselor familii rusești care depind de ele în viața de zi cu zi”, a susținut acesta. VEZI INTEGRAL AICI

McDonald’s și Pepsi își păstrează afacerile în Rusia

Pe de altă parte, în timp ce o mulțime de companii și-au oprit operațiunile în Rusia, cel mai mare lanț de fast-food din lume continuă să-și deruleze activitatea ca de obicei în această țară, notează cbsnews.com, referindu-se la McDonald’s.

De altfel, o centralizare realizată de Jeffrey Sonnenfeld, profesor de management la Yale, vine cu date actualizate pe acest subiect. De la începutul invaziei în Ucraina, 250 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia, în semn de protest, se menționează marți, 8 martie, pe site-ul Yale School of Management. Chiar și așa, unele companii occidentale continuă să opereze în Rusia. Pe această listă figurează McDonald’s, Pepsi, dar și Coca Cola. Lista INTEGRALĂ AICI.

author avatar
Andrei Coman
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger