AcasăȘTIRI EXTERNEProcesul George Floyd. Polițistul Derek Chauvin face apel la sentința de 22...

Procesul George Floyd. Polițistul Derek Chauvin face apel la sentința de 22 de ani

Procesul George Floyd. Polițistul Derek Chauvin face apel la sentința de 22 de ani

În Statele Unite, cazul asasinării lui George Floyd nu este închis. Derek Chauvin, condamnat la douăzeci și doi de ani și jumătate de închisoare pentru asasinarea lui George Floyd, în Minneapolis, anul trecut, a făcut apel. El îi reproșează judecătorului că nu l-a izolat de jurați în timpul procesului.

Derek Chauvin a atacat în apel 14 puncte din condamnarea sa, pronunțată pe 25 iunie de justiția din Minnesota. El se plânge în special că judecătorul nu a dispus izolarea juraților pe durata procesului.

Un proces controversat

Pe lângă Derek Chauvin, cei trei foști colegi ai săi, Tou Thao, Alexander Kueng și Thomas Lane, urmează să fie judecați în martie 2022 pentru „complicitate la crimă” de către justiția din Minnesota, scrie France 24.

Condamnarea lui Chauvin, în urma unui proces rapid și controversat, considerat autorul principal al uciderii lui George Floyd a fost întâmpinată cu aplauze de mișcarea insurgentă Black Lives Matter și de comunitatea afro-americană, în timp ce autoritățile se temeau de violențe extreme dacă acesta ar fi fost eliberat.

La 25 mai 2020, la Minneapolis, Derek Chauvin, un ofițer de poliție alb în vârstă de 44 de ani, a vrut să-l aresteze pe George Floyd, suspectat că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări. Ținându-i genunchiul pe gât aproape zece minute, Chauvin a provocat decesul lui Floyd, potrivit acuzării.

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari

5 COMENTARII

  1. Dihania criminala,care ranjea ca dobitocul cu genunchiul pe gatul bietului om,ar vrea sa fie mangaiat pe crestet,cum ” o patesc ” pedofilii,violatorii,traficantii si chiar unii criminali care ucid sau schilodesc oameni pe trecerea de pietoni sau pe trotuar.Bineinteles in Romania,Justitia mea.

  2. O facatura modelul de imobilizare e cunoscut in politia americana si negrul a murit in sediu politiei probabil cum dilerea droguri a sarit cu capul in zid cum fac ei la sevraj. Uite ca l-au schimbat pe Donald doar atatind negrii.

  3. Deepstateul lucra cu adevarat adanc.
    Da agentul negru SS care a impuscat in gat o veterana AirForce tot 22?…

  4. Ce aia nu e rasism? Eu ca alb sufar enorm ca o eroina alba a fost impuscata in gat de un negru. De ce nu a tras in brat? Pt ca e rasist negru ca era blonda.

  5. Fac pariu ca Derek Chauvin nu ia testul pshihologic in nici o țara normala de pe Terra! Ăla care se face la angajarea in puliție. Are față de pshihopat! Toata lumea știe ca puliția ameregana face abuzuri mari și crime,da sa omori unu pus la pamînt deja,care n-a opus rezistență, nu te-a atacat,impușcat,injunghiat-e sadism și crimă cu premeditare! Negru ăla vroia sa-și ia țigari cu o bancnota de 20$..Daca nu fuma traia și azi! Fumatu e dăunator sanatații! Ce față de dement are tipuăsta Chauvin!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger