AcasăȘTIRI EXTERNEProbleme pentru Viktor Orban. Maghiarii au ieşi în stradă, la Budapesta. I-au...

Probleme pentru Viktor Orban. Maghiarii au ieşi în stradă, la Budapesta. I-au cerut demisia! (VIDEO)

Mii de maghiari au ieşit în stradă la Budapesta ca să-i ceară demisia premierului Viktor Orban, în urma difuzării unei înregistrări audio menită să demonstreze implicarea unui membru al Guvernului acestuia într-un dosar de corupţie.

Apelul la manifestaţie a fost lansat după difuzarea în cursul zilei a unei întregistrări realizate de către Peter Magyar, un avocat şi un fost colaborator al puterii naţionaliste ungare, în prezent un critic dur al unui Guvern pe care-l acuză de corupţie.

Oamenii au pichetat sediul Parlamentului

Câteva mii de oameni s-au adunat mai întâi în faţa sediului Parchetului General, iar apoi manifestaţia s-a îngroşat în timpul unui marş către o piaţă în apropierea sediului Parlamentului.

Peter Magyar, care a fost căsătorit cu fostul ministru al justiţiei Judit Varga, a postat marţi online o înregistrare audio de două minute în care două persoane discută despre o anchetă de corupţie în care este implicat un fost adjunct al doamnei Varga.

Cum s-a apărat Judit Varga

Judit Varga a răspuns la difuzarea videoclipului acuzându-l pe Peter Magyar că a constrâns-o să facă aceste declaraţii. „A citit zvonuri în presă şi, pentru că mă teroriza de zile întregi, i-am spus ce voia să spun, ca să scap”, a afirmat ea pe Facebook.

Guvernul nu a reacţionat pe fond la difuzarea acestei înregistrări, a cărei autenticitate AFP nu o poate verifica.

„O dispută domestică cu o femeie sub influenţă nu are nimic de-a face cu viaţa publică„, s-a mulţumit să declare şeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-o înregistrare video.

author avatar
Andrei Ștefan