AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI ÎN MOLDOVA. Victorie zdrobitoare, la Moscova s-a stins lumina! Noul președinte...

ALEGERI ÎN MOLDOVA. Victorie zdrobitoare, la Moscova s-a stins lumina! Noul președinte deja primește felicitări

Maia Sandu este câştigătoarea alegerilor prezidenţiale de duminică, din Republica Moldova, la nivel naţional fiind cu peste 15 procente în faţa contracandidatului său, preşedintele în funcţie Igor Dodon.

Cea care a reprezentat Partidul Acţiune şi Solidaritate la alegeri a fost, detaşat, favorita Diasporei moldoveneşti. A avut cu mai mult de 85 de procente în faţa adversarului. Maia Sandu a remarcat, imediat după închiderea urnelor şi prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor, că a fost o mobilizare fără precedent şi mulumindu-le celor care au făcut efortul de a merge la urne.

Marele mister este că şi protejatul lui Vladimir Putin şi-a anunţat victoria. Igor Dodon s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului, susţinând că ar conduce la o diferenţă destul de mare în ţară, fără a lua în calcul voturile din Transnistria şi din Diaspora.

Care sunt rezultatele aproape finale?

În Republica Moldova, după prelucrarea a 99,86% din procesele verbale, Maia Sandu are 57,63% din voturi, iar Igor Dodon – 42,37 %. În Chişinău, unde prelucrarea proceselor verbale s-a încheiat, câştigătoare este tot Maia Sandu, cu 59.70% din voturi, faţă de 40,30% ale lui Dodon. Diaspora a votat masiv cu Maia Sandu, aceasta având până în prezent un scor de 92,86 %, pentru Igor Dodon votând 7,14 %.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din R. Moldova, afirmând că cetăţenii au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului.

O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova! Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de în eforturile reale ale Republicii Moldova de modernizare, democratizare şi apropiere de UE„,a scris preşedintele pe Twitter.

Aşadar, Maia Sandu este câştigătoarea alegerilor prezidenţiale de duminică, din Republica Moldova, la nivel naţional fiind cu peste 15 procente în faţa contracandidatului său, preşedintele în funcţie Igor Dodon, iar în diaspora având cu mai mult de 85 de procente în faţa acestuia, conform rezultatelor preliminare.

author avatar
Andrei Ștefan
337 afisari

4 COMENTARII

  1. Am fost si eu sa votiez pi Dodoniata , aia din comisie s-au facut ca uita sa-mi puna stampila pi bolentin si n-am primit nici o letcaie cand am rivinit pi malu stang al Nistrului , au zis ca mint si ca sunt milog . Noroc ca mi-o ramas un borcan di stevie expirat , mananc si plang cu gandul la carnea de caprioara a lui Labis . Gata , m-am sucit , la urmatoarele aliejeri , il iau pi Rammstein si votam cu Maia , poati pica siva ajutoare de Uniunea Ieuropiana ….

  2. Acum se va revărsa râul de late și miere peste R. Moldova. Oricum, strugurii tot în România vor fi comercializați. Dar, vor mai vinde samahoancă în F. Rusă? Cum se va mai pune problema unirii cu România? Nu prea am înțeles nici poziția Marelei în această problemă, că Dondonul a zis clar, NIET.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Adio, șpagă! Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus...

Protestele fermierilor din Europa sunt reacția față de ecologismul radical!

După luni de proteste ale fermierilor în orașele de pe întreg continentul, legiuitorii europeni se străduiesc să găsească soluții pentru le potoli furia -...