AcasăȘTIRI EXTERNECorporațiile din energie preiau și controlul termostatelor de apartament! Consumatorii, „prizonieri” în...

Corporațiile din energie preiau și controlul termostatelor de apartament! Consumatorii, „prizonieri” în propriile case

criza energie

22.000 de oameni au pierdut controlul temperaturilor din casele lor pentru ore întregi. S-a întâmplat în Colorado, SUA.

În momentul în care mii de clienți ai corporației Xcel (distribuitor de energie) au încercat să-și ajusteze termostatele, ei au descoperit că nu au control asupra termostatelor și, drept urmare, nu pot seta temperatura după bunul plac!

Xcel s-a apărat: este un experiment!

Americanii au încercat să „fugă” de cele 40 de grade Celsius de afară la adăpostul aerului condiţionat, dar au aflat că nu-şi mai pot seta singuri confortul.

Compania Xcel, ce a produs aparatele respective, s-a apărat spunând că respectivii clienţi au fost de-acord să participe la un experiment.

„Este un program voluntar. Să ne amintim că acesta este ceva la care clienții aleg ia parte, pe baza stimulentelor financiare”, a declarat Emmett Romine, vicepreședinte soluții pentru clienți și inovare la Xcel.

Clienții primesc un credit de 100 de dolari pentru înscrierea în program și 25 de dolari anual, dar Romine a spus că și oamenii sunt de acord să renunțe la control pentru a economisi energie și bani și pentru a face sistemul mai fiabil.

author avatar
Andrei Ștefan
3.195 afisari

2 COMENTARII

  1. AIA-I, TATIIIII…. „Globalismul” își arată adevărata față. Vor lua bizonii „grindil” pe pită. Așa va fi și cu „ mașinile electrice”, cu „smartphone”-urile, cu „casele inteligente”, cu „buletinele biometrice”, cu „pașaportul verde”/crotalul electronic, cu „portofelul digital”.

    DOAR CĂ PROSTIMEA ÎNCĂ NU ÎNȚELEGE CE-O AȘTEAPTĂ. Ăștia vor să implementeze modelul chinezesc în întreaga lume.

    Orice cetățean va putea și șters/neutralizat printr-un simplu „click” de „mouse”. Ciu-ciu bani, canci asigurare, nema drepturi.

    PS Să nu uită „hacker”-ii, că și ăia-ți vor putea crea surprize.

    • @Barbu Gh. 2022-09-03 11:43 11:43:20
      POATE NU STITI…5G…NU ERA DESPRE NANO CIPURI IMPLANTATE SAU RADIATZII SAU GRAFEN….NU…DESPRE ASTA….ACCES SI COMANDA LA DISTANTA IN TIMP REAL…INTERNET OF THINGHS/INTERNET OF EVERYTHING…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger