AcasăȘTIRI EXTERNEPrințul William și Kate, operațiune de PR pentru Casa Regală peste ocean....

Prințul William și Kate, operațiune de PR pentru Casa Regală peste ocean. Prima vizită în SUA după 8 ani

Prințul WilliamPrințul William și Kate Middleton au lansat felicitarea de Crăciun din 2022. Cum arată imaginea de familie

Prințul William și soția sa, Kate, sunt așteptați să viziteze, miercuri, Statele Unite, pentru prima dată în ultimii opt ani, o șansă pentru cel mai popular cuplu din familia regală de a pune în valoare coroana britanică după moartea reginei Elisabeta a II-a.

Vizita de trei zile, limitată la orașul Boston, situat în nord-estul țării, va culmina vineri seară cu cea de-a doua ediție a premiului „Earthshot”, creat de prințul William în 2020 pentru a susține soluții inovatoare de regenerare a planetei.

Operațiune de PR peste ocean

Cinci premii în valoare de 1 milion de lire sterline fiecare (1,16 milioane de euro) vor fi acordate în cinci categorii.

O mulțime de vedete sunt așteptate să participe la evenimentul de la MGM Music Hall din Boston, printre care cântărețele Billie Eilish și Annie Lennox, surorile Chloe x Halle, Ellie Goulding și actorul Rami Malek. Naturalistul David Attenborough va contribui, ca și anul trecut, la fel ca și actrița Cate Blanchett, informează Le Journal de Montreal.

Aceasta este prima călătorie în străinătate a prințului de când a devenit moștenitor al Coroanei, după ce tatăl său a urcat pe tron în urma decesului reginei Elisabeta a II-a, la 8 septembrie. Noul rege Charles al III-lea i-a conferit titlul de Prinț de Wales, iar Kate a devenit Prințesă de Wales.

Amândoi în vârstă de 40 de ani și părinți a trei copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani, Kate și William depun eforturi pentru a proiecta o imagine mai modernă și mai accesibilă a monarhiei, dar și un simț impecabil al datoriei. La Boston, pe lângă o recepție cu primarul Michelle Wu, cuplul urmează să se întâlnească cu oficiali locali pe tema creșterii nivelului apelor în acest oraș de pe coasta Atlanticului.

Cuplul va vizita, de asemenea, un ONG care lucrează cu tinerii aflați în dificultate, precum și un incubator specializat în tehnologii verzi. Kate, care este foarte interesată de educație, va vizita, de asemenea, Centrul de dezvoltare a copilului de la Universitatea Harvard. Prințul urmează să viziteze Biblioteca și Muzeul John Kennedy împreună cu fiica fostului președinte american, Caroline Kennedy, care este în prezent ambasadorul SUA în Australia.

În umbra lui Harry și a lui Meghan

Nu a fost anunțată nicio întâlnire între prințul William și fratele său Harry, care locuiește în California împreună cu soția sa Meghan și cei doi copii mici ai lor. Cele două cupluri sunt de notorietate ca fiind în relații proaste, mai ales de când Harry și Meghan au acordat un interviu televizat în SUA în martie 2021, care au inclus acuzații de rasism la adresa familiei regale. Moartea reginei Elisabeta, după 70 de ani pe tron, nu i-a adus împreună.

Presa de pe ambele maluri ale Atlanticului nu obosește niciodată să îi învrăjbească unul împotriva celuilalt. În timpul vizitei lor, William și Kate vor trebui să se confrunte cu umbra soților Sussex, care sunt mai populari în Statele Unite decât în Marea Britanie.

Pe 6 decembrie, Harry și Meghan urmează să primească, în cadrul unei gale la New York, un premiu pentru angajamentul lor umanitar din partea Fundației Robert Kennedy. În decembrie va fi lansat și documentarul lor pe Netflix. Iar lansarea la nivel mondial a cărții de memorii a prințului Harry, „The Substitute”, este prevăzută pentru 10 ianuarie: o carte de o „onestitate brutală”, potrivit editorului, pe care familia regală britanică o așteaptă cu îngrijorare.

De aici și importanța călătoriei lui William și Kate în SUA, pentru a reprezenta Coroana Britanică cu seriozitate, demnitate și farmec. Ultima lor călătorie în străinătate, un turneu în Caraibe în luna martie, a fost marcată de greșeli și demonstrații ostile, iar cuplului i s-a cerut să își ceară scuze pentru trecutul de sclavagist al Regatului Unit.

Ultima lor călătorie în SUA a avut loc în 2014, când au vizitat New York și Washington, unde prințul William s-a întâlnit, printre alții, cu fostul președinte Barack Obama. William și Kate, pe atunci proaspăt căsătoriți, au vizitat California și în 2011.

author avatar
Tudor Borcea