Cauta

Prințul Charles, implicat într-un nou scandal privind donațiile! Câți bani a acceptat de la frații lui Osama bin Laden

Printul Charles

Prințul Charles, implicat într-un nou scandal privind donațiile! Câți bani a acceptat de la frații lui Osama bin Laden

Prințul Charles este în centrul unui nou scandal. Moștenitorul coroanei britanice ar fi primit o donație de un milion de lire sterline pentru organizațiile sale caritabile din partea rudelor lui Osama bin Laden, potrivit unui raport publicat de presa britanică.

Sunday Times a raportat că Fondul de Caritate al Prințului de Wales a primit banii în 2013 de la Bakr bin Laden, patriarhul familiei saudite, și de la fratele său Shafiq. Ambii sunt frați vitregi ai fostului lider al-Qaida, care a fost ucis de forțele speciale americane în Pakistan în 2011.

Frații lui Bin Laden, donație de 1 milion de lire sterline

Bakr și Shafiq bin Laden sunt frați vitregi ai lui Osama, înrudiți cu fondatorul al-Qaida prin intermediul tatălui lor, Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen.

La doi ani după ce Osama bin Laden a fost ucis, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, s-ar fi întâlnit, pe 30 octombrie 2013, la Clarence House din Londra, cu Bakr bin Laden, patriarhul familiei saudite, și fratele lui. Viitorul rege ar fi primit o donație pentru organizația sa caritabilă în valoare de 1 milion de lire sterline.

Ziarul a spus că toți consilierii l-au îndemnat pe moștenitorul tronului să nu primească donația.

Biroul din Clarence House al lui Charles a contestat acest lucru, dar a confirmat că donația a fost făcută. Acesta a spus că decizia de a accepta banii a fost luată de administratorii organizației de caritate, nu de prinț și „a fost întreprinsă o diligență amănunțită în acceptarea acestei donații”.

Fundația prințului Charles, scandal după scandal privind donațiile

Clarence House neagă această informație, precizând că donația către organizația caritabilă, Prince of Wales’s Charitable Fund (PWCF), a fost luată exclusiv de administratori.

„A fost efectuată o diligență adecvată, fiind căutate informații de la o gamă largă de surse, inclusiv de la guvern. Decizia de a accepta donația a fost luată în întregime de către Administratori. Orice încercare de a sugera contrariul este înșelătoare și inexactă”, a declarat președintele PWCF.

Charles, în vârstă de 73 de ani, s-a confruntat cu o serie de reclamații cu privire la funcționarea organizațiilor sale de caritate

Prințul Charles ar fi primit din partea șeicului Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani 3 milioane de euro, iar comisia de caritate a anunțat că nu va lua nicio măsură în legătură cu rapoartele care arată sumele de bani oferite viitorului rege.

Ultimele stiri

  • Globalizarea muncii în România. Indienii din corporaţii, plătiţi prost, dar nici nu-şi dau interesul. Angajaţii români, exasperaţi!
  • Comunicat de presă PRAKTIKER REAL ESTATE ROMÂNIA SRL
  • Încă un cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
  • Legea care le restricţionează copiilor accesul la telefoanele mobile. Cât timp vor avea la „ecrane”, în funcţie de vârstă
  • Gabriela Firea: 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile atrase în București
  • Ipoteză șocantă a spionilor ruși, în legătură cu tentativa de asasinare a premierului Slovaciei.
  • Poza Zilei
  • Angajații statului ies să protesteze joi, în Piața Victoriei
  • Franța a lansat racheta nucleară! Care îi este destinația?
  • Publicarea Anunțurilor cu Fonduri Europene: Oportunități și Reglementări
  • Exit mobile version