AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul zbor comercial Israel-Qatar pentru Cupa Mondială 2022. Cele două țări nu...

Primul zbor comercial Israel-Qatar pentru Cupa Mondială 2022. Cele două țări nu au relații diplomatice

Primul zbor comercial Israel-Qatar pentru Cupa Mondială 2022. Cele două țări nu au relații diplomatice / Foto: printscreen

Primul zbor comercial între Israel și Qatar, două țări care nu au relații diplomatice, a decolat, duminică, de la Tel Aviv spre Doha, în cadrul unui program special pentru Cupa Mondială de fotbal.

Compania aeriană cipriotă Tus Airways a declarat că a primit undă verde din partea Autorității Aviației Civile din Qatar pentru a opera șase zboruri directe de la Tel Aviv la Doha și alte șase în direcția opusă, în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Israel: „Se scrie istorie cu acest prim zbor direct”

Avionul a plecat duminică dimineață de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv cu destinația Doha. „Se scrie istorie cu acest prim zbor direct între Tel Aviv și Doha”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației israeliene, Lior Hayat, precizând că zborul este rezultatul negocierilor dintre Israel și FIFA.

Israelul le-a cerut cetățenilor săi „să respecte tradițiile și legile locale pentru a evita orice probleme în timpul șederii lor în Qatar”, a adăugat el, informează Le Figaro.

O delegație diplomatică israeliană a sosit, de asemenea, în Qatar pentru a oferi servicii consulare cetățenilor israelieni la Cupa Mondială 2022.

Qatar a fost primul stat din Golf care a stabilit relații comerciale cu Israelul în 1996, ceea ce a dus la o vizită oficială a prim-ministrului israelian de atunci, Shimon Peres.

Dar în anul 2000, biroul comercial al statului evreu din Qatar a fost închis, iar relațiile dintre cele două țări au fost întrerupte definitiv în 2009, pe fondul operațiunii militare israeliene din Fâșia Gaza.

author avatar
Tudor Borcea
161 afisari

1 COMENTARIU

  1. urmeaza „operatiunea Babylon 2”
    (pe langa el/al vor zbura si f15,f16,
    pa la sirieni,
    pa la iranieni-prin surprindere pe ultima portiune)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger