AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul zbor comercial Israel-Qatar pentru Cupa Mondială 2022. Cele două țări nu...

Primul zbor comercial Israel-Qatar pentru Cupa Mondială 2022. Cele două țări nu au relații diplomatice

Primul zbor comercial între Israel și Qatar, două țări care nu au relații diplomatice, a decolat, duminică, de la Tel Aviv spre Doha, în cadrul unui program special pentru Cupa Mondială de fotbal.

Compania aeriană cipriotă Tus Airways a declarat că a primit undă verde din partea Autorității Aviației Civile din Qatar pentru a opera șase zboruri directe de la Tel Aviv la Doha și alte șase în direcția opusă, în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Israel: „Se scrie istorie cu acest prim zbor direct”

Avionul a plecat duminică dimineață de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv cu destinația Doha. „Se scrie istorie cu acest prim zbor direct între Tel Aviv și Doha”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației israeliene, Lior Hayat, precizând că zborul este rezultatul negocierilor dintre Israel și FIFA.

Israelul le-a cerut cetățenilor săi „să respecte tradițiile și legile locale pentru a evita orice probleme în timpul șederii lor în Qatar”, a adăugat el, informează Le Figaro.

O delegație diplomatică israeliană a sosit, de asemenea, în Qatar pentru a oferi servicii consulare cetățenilor israelieni la Cupa Mondială 2022.

Qatar a fost primul stat din Golf care a stabilit relații comerciale cu Israelul în 1996, ceea ce a dus la o vizită oficială a prim-ministrului israelian de atunci, Shimon Peres.

Dar în anul 2000, biroul comercial al statului evreu din Qatar a fost închis, iar relațiile dintre cele două țări au fost întrerupte definitiv în 2009, pe fondul operațiunii militare israeliene din Fâșia Gaza.

author avatar
Tudor Borcea
153 afisari

1 COMENTARIU

  1. urmeaza „operatiunea Babylon 2”
    (pe langa el/al vor zbura si f15,f16,
    pa la sirieni,
    pa la iranieni-prin surprindere pe ultima portiune)

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...