AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul spital care anunță zero pacienți Covid-19. Cea mai mică rată de...

Primul spital care anunță zero pacienți Covid-19. Cea mai mică rată de infectare din țară, fără restricții

Primul spital care anunță zero pacienți Covid-19. Cea mai mică rată de infectare din țară, fără restricții

Primul spital din statul Florida, SUA, care a tratat un pacient atins de Covid-19 în acest stat sărbătorește acum o altă premieră: nu mai are nici un pacient infectat în îngrijirea sa de când a început pandemia. 

„Au fost multe progrese făcute într-o perioadă foarte scurtă de timp. Deci este un lucru bun pentru toată lumea”, a declarat Todd Haner, șeful asistentelor de la Doctor’s Hospital, la o conferință de presă.

Doctor’s Hospital din Sarasota a avut primul pacient cu Covid-19 din Florida în februarie 2020 și de atunci tratează pacienții atinși de SARS-CoV-2. Dar săptămâna trecută, totul s-a schimbat când spitalul a raportat că nu mai are un singur pacient cu Covid-19.

„Fără restricții, pașapoarte verzi sau închideri”

„Aceasta este o veste excelentă. Timp de două săptămâni, Florida a avut cea mai mică rată de cazuri noi de Covid-19 din întreaga țară, fără restricții, pașapoarte verzi sau închideri. În ansamblu, spitalizările cu Covid au scăzut pentru peste 70 de zile consecutive și suntem la cel mai mic număr de internați cu Covid pe cuprinsul statului de la începutul pandemiei”, a declarat secretarul de presă al guvernatorului Ron DeSantis, Christina Pushaw, la Fox News.

Lupta guvernatorul republican Ron DeSantis cu vaccinarea obligatorie

„Guvernatorul DeSantis este mândru de succesul Floridei cu lansarea de locații de tratament cu anticorpi monoclonali în tot statul, care a avut un impact uriaș asupra scăderii spitalizărilor și salvării de vieți. Un tratament precoce – obținerea de anticorpi monoclonali cât mai repede posibil după un test pozitiv sau simptome – reduce riscul de spitalizare cu 70% sau chiar mai mult”, a adăugat Pushaw.

Florida s-a confruntat cu un control continuu din partea liberalilor și a oficialilor din domeniul sănătății după ce guvernatorul republican Ron DeSantis a interzis purtarea măștilor în școli, a interzis vaccinarea obligatorie pentru companii, inclusiv pentru sectorul public, și a redeschis statul, anul trecut, printre alte politici.

De altfel, statul Florida a dat în judecată administrația Biden pentru mandatul său de vaccinare pentru contractorii federali,  deschizându-se încă un câmp de luptă între guvernatorul republican și Casa Albă.

Statele fără restricții au mai puține infectări

Răspunsul lui DeSantis la coronavirus contrastează puternic cu cel dat de statele controlate de democrați, cum ar fi California, unde este guvernator Gavin Newsom. Dar acum, California are o rată dublă a cazurilor de Covid-19 decât Florida, potrivit Tampa Bay Times

Rata cazurilor din California este și peste cea a statului Texas, condus de guvernatorul republican Greg Abbott, care a anunțat luna trecută că interzice tuturor entităților din statul său, inclusiv companiilor private, să impună angajaților sau consumatorilor obligația vaccinării.

În prezent, 62% din populația totală a Californiei este complet vaccinată, comparativ cu 60% în Florida, 54% în Texas, 49% în Georgia, 48% în Louisiana, 46% în Mississippi și 45% în Alabama.

Covid nu ține cont de politica închiderii

Zero pacienți Covid-19 în spitalul unui stat care nu a luat măsurile restrictive cerute la nivel federal este o pilulă amară pentru administrația Biden care dorește vaccinarea  obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, oficiali ai guvernului federal și angajați din sectorul privat.

La fel și rata infectărilor din California, cu tot cu restricții, care contrastează cu cea din Florida, unde restricțiile sunt mult mai laxe.

„Adevărul este că politicile, fie că sunt închideri, obligativitatea măștii și a vaccinării, nu fac de fapt o diferență în ceea ce privește prevalența Covid-19. Dar ceea ce un guvernator poate face diferența este protejarea drepturilor individuale”, a spus Christina Pushaw luna trecută, referindu-se la scăderea cazurilor și ratei mortalității în Florida.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.551 afisari

3 COMENTARII

  1. Încet dar sigur America se trezește. Lupta cu Oculta Covidista poate fi câștigată de poporul american. Asta e soluția, testarea și tratamentele. ” Vaccinarea” are alt scop decât sănătatea. Oameni curajoși guvernatorii Floridei și Texasului. Bravo lor. Ce este în America va fi și în Romanica noastră. Fără certificat nazist!

    • În rest, n-ai nimic împotrivă că oamenii pot trăi și fără baxuri !!! Căldură mare, monșer ! (În Florida !)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger