AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul soldat rus condamnat în Ucraina. Anunț de ultimă oră al Kievului

Primul soldat rus condamnat în Ucraina. Anunț de ultimă oră al Kievului

Primul soldat rus condamnat în Ucraina. Anunț de ultimă oră al Kievului

Pedeapsa cu închisoarea pe viață a primului soldat rus condamnat în Ucraina, în luna mai, pentru uciderea unui civil, a fost redusă la 15 ani de închisoare în urma unui apel, a anunțat vineri un tribunal din Kiev.

„Recursul depus de apărare a avut succes parțial. Hotărârea instanței (…) a fost modificată”, a precizat Curtea de Apel de la Kiev într-un comunicat, adăugând că noua sentință este de „15 ani de închisoare”.

Ar fi ucis „sub presiune”

Sergentul Vadim Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, recunoscuse că l-a împușcat mortal pe Oleksander Șelipov, un civil în vârstă de 62 de ani, în nord-estul țării, în primele zile ale invaziei armatei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

El a pledat vinovat și a fost condamnat la 23 mai pentru crime de război și crimă cu premeditare.

Vadim Șișimarin a declarat în fața instanței că a acționat sub presiunea unui alt soldat în timp ce încerca să fugă în Rusia cu o mașină furată împreună cu alți patru soldați.

Soldatul, originar din Irkuțk, în Siberia, îi „ceruse iertare” văduvei lui Șelipov în timpul unui scurt schimb de replici cu aceasta în sala de judecată de la Kiev, în luna mai.

Forțele ruse au fost acuzate de crime de război și abuzuri de către autoritățile ucrainene, în special în timpul ocupării zonei din jurul capitalei, din care s-au retras la sfârșitul lunii martie.

De asemenea, ele au fost acuzați de Kiev de detenții arbitrare și tortură în teritoriile pe care le ocupă în sudul Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea
371 afisari

4 COMENTARII

  1. democrația este cine suntem..ăla poate să recunoască și că a violat-o pe maica-sa daca i se oferă „alternativele”…ukro (cei așa numiți neo-nazi) au împușcat prizonieri in genunchi, leagă oameni cu benzi adezive de copaci, ii biciuiesc, ii ard de vii, dar și îi decapitează (și jihadistii ISIS ar fi invidioși). pentru toate exista videoclipuri filmate pentru cine are stomac..chiar de ei (de ukropi)

  2. ca si cele din Romania de fapt.Ne-am rupt gatul uitandu-ne peste gard in ograda altora in timp ce ograda noastra e plina de maracini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger