AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul și ultimul președinte al URSS nu mai are mult de trăit....

Primul și ultimul președinte al URSS nu mai are mult de trăit. Starea lui de sănătate s-a DEGRADAT puternic!

Primul și ultimul președinte al URSS nu mai are mult de trăit. Starea lui de sănătate s-a DEGRADAT puternic!

Mihail Gorbaciov, primul şi ultimul preşedinte al URSS, se confruntă cu grave probleme de sănătate. Un celebru economist l-a vizitat în spital pe influentul lider rus a cărui stare de sănătate se înrăutăţeşte.

În vârstă de 91 de ani, Mihail Gorbaciov a fost diagnosticat cu diabet şi este supus dializei deoarece are probleme cu rinichii.

Fundația Gorbaciov a confirmat situaţia

Pe 20 iunie, Fundația Gorbaciov a confirmat problemele de sănătate ale fostului președinte al URSS, precizând că suferă de o boală de rinichi și este în tratament și a legat starea actuală a politicianului de 91 de ani de vârstă.

Mihail Gorbaciov a fost președintele Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991. Fiind conducătorul partidului și conducătorul de facto al țării, Gorbaciov a încercat să reformeze partidul comunist osificat și economia aflată în recesiune prin introducerea glasnostului („transparenței”), perestroicăi („reconstrucției”) și uskorenie („accelerării” dezvoltării economice), politici lansate oficial la cel de-al XXVII-lea Congres al Partidului Comunist din februarie 1986.

Gorbaciov, considerat vinovat de destrămarea URSS-ului

Istoricii şi politologii susţin că pe Gorbaciov îl urmăreşte dezintegrarea URSS, la 25 decembrie 1991.

În rândul ruşilor, există multe persoane care îl consideră pe Gorbaciov responsabil personal de ceea ce actualul preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin, a numit ”cea mai mare catastrofă a secolului al XX-lea”.

Ruşii care „plâng” după comunism îl acuză pe Gorbaciov de trădare, iar pe reţelele sociale din Rusia circulă materiale video despre consecinţele prăbuşirii USRR pentru cetăţenii ruşi.

author avatar
Andrei Ștefan
1.203 afisari

9 COMENTARII

  1. Ilici Bolshevilici este mort si incinerat de doi ani.
    Mai mor si LICHELELE.

    Acest insemnat este cel care impreuna cu nazistul Busch senior, judecat si executat pentru tradare, etc, in 2018,
    au facut Lovitura de stat din ’89 din Romania si au adus Cabala cu toate bagajele aici.
    Asha ca acest satanist a trait chiar prea mult, dar sigur va ajunge direct la sheful lui Satana.

  2. deci face „hemodialysis”. mare lucru. mai traieste pana cand putin ocupa toata ukraina. mai traieste sa vada europa in bucati si donald trump salvand america de politici poponichke si reptiliene .

  3. Ii urez sa se bucure mult de cat mai are de trait. Pentru ca il asteapta un cazan cu smoala nu prea racoroasa.

  4. Nu-l va plânge nimeni din Rusia sau România ci doar ”prietenii” occidentali, mai ales din Germania. După o săptamână va fi uitat de toți, ca și pe bețivul de Elțin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger