AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul oraș din Germania care stinge luminile publice din cauza crizei energetice!

Primul oraș din Germania care stinge luminile publice din cauza crizei energetice!

Primul oraș din Germania care stinge luminile publice din cauza crizei energetice! (foto: captură video youtube)

Un oraș german vrea să reducă pe cât de mult posibil consumul de curent electric.

Orașul Augsburg, capitala regiunii administrative Schwaben, și al treilea oraș ca mărime din Bavaria, face calcule peste calcule.

Conform situației actuale, costurile anuale pentru electricitate, gaze naturale, termoficare și alte servicii energetice ar crește de la aproximativ 15,9 milioane de euro la aproximativ 28,3 milioane de euro pentru anul în curs, titrează br.de.

Unde se sting luminile

(foto: captură video youtube)

„Situația este gravă”, spune primarul Eva Weber, conform sursei citate. Din cauza crizei energetice, s-au luat în calcul mai multe măsuri. Intenția e să se facă economie de energie, unde se și poate face acest lucru.

Astfel că, în încercarea de a reduce consumul de energie, iluminatul de pe fațadele clădirilor istorice și al muzeelor municipale va fi oprit. La fel și luminile din Grădina Botanică.

Iluminatul stradal va fi redus, titrează aceeași sursă. Mai mult, s-ar avea în vedere și stingerea unor semafoare, fiind discutată cu poliția situația semafoarelor considerate a fi relevante pentru siguranța traficului și care anume pot fi oprite.

author avatar
Andrei Coman