AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul ofițer din armata SUA dat afară pentru că a refuzat vaccinarea

Primul ofițer din armata SUA dat afară pentru că a refuzat vaccinarea

Primul ofițer din armata SUA dat afară pentru că a refuzat vaccinarea

Un comandant al Marinei SUA a fost concediat din funcția de ofițer executiv al unei nave de război pentru că a refuzat să-și facă vaccinul împotriva Covid-19 conform cerințelor și a refuzat să fie testat pentru virus.

Comandantul Lucian Kins a fost eliberat vineri, 10 decembrie, din funcţia de pe nava USS Winston Churchill. Oficiali din marină spun că Lucian Kins este primul ofiţer care este dat afară pentru că a refuzat să se vaccineze.

Vaccinarea obligatorie pentru toți militarii

Purtătorul de cuvânt al US Navy, Jason Fischer, a refuzat să precizeze motivul exact pentru care Kins a fost eliberat din funcţie, invocând chestiuni de confidențialitate, însă a menţionat că după ce Kins a refuzat să execute un ordin legitim, căpitanul Ken Anderson şi-a pierdut încrederea în abilităţile lui Kins de a-şi îndeplini sarcinile.

Alţi responsabili din Marină susţin însă că motivul eliberării din funcţie este faptul că ofițerul a refuzat să se vaccineze şi să se testeze pentru a se vedea dacă este infectat cu coronavirus.

Pentagonul a instituit vaccinarea obligatorie pentru toți militarii iar personalul Marinei a avut termen până la sfârșitul lunii noiembrie să își facă vaccinurile sau să solicite scutiri. Mii de militari au cerut scutiri religioase, dar până acum niciunul dintre serviciile militare nu a aprobat una.

author avatar
Tudor Borcea