AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul mesaj public al prințului William, după ce tatăl său, Regele Charles,...

Primul mesaj public al prințului William, după ce tatăl său, Regele Charles, a primit diagnosticul de cancer – VIDEO

Prințul William a adresat mulțumiri oamenilor care au transmis mesaje de susținere atât pentru soția sa, Catherine, după ce aceasta a fost operată, cât și pentru tatăl său, Regele Charles, după diagnosticul primit de monarh de la medici. Diagnostic despre care s-a aflat public la începutul acestei săptămâni.

Anunțul că Regele Charles are cancer a făcut înconjurul lumii. Palatul Buckingham nu a dezvăluit tipul de cancer de care suferă monarhul britanic.

„Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”

Prinţul William al Marii Britanii, care a revenit miercuri în serviciul public după operaţia soţiei sale Kate şi după vestea despre starea de sănătate a tatălui său, a mulţumit oamenilor pentru mesajele lor de susţinere după ce Regele Charles a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer, relatează Reuters, preluat de news.ro.

„Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim”, a declarat Prinţul de Wales presei şi publicului, în timp ce sosea la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra.

Printre invitații la eveniment s-a numărat şi cunoscutul actor american Tom Cruise.


Citiți și: Regele Charles are cancer. Cine va prelua tronul Regatului Unit după ce actualul monarh nu va mai conduce

Regele Charles al III-lea are cancer

Prinţul William: „Înseamnă foarte mult pentru noi toţi”

Ulterior, când a luat cuvântul la gala caritabilă, prinţul William (41 de ani) a mulţumit din nou. „Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile.

Înseamnă foarte mult pentru noi toţi. Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă „medical””, a spus prinţul moştenitor.

Acest eveniment a reprezentat a doua apariţie publică oficială a moştenitorului tronului, care miercuri şi-a reluat angajamentele publice, după ce şi le amânase pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi. Totul, după ce Kate, soţia sa în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, planificată, pe 16 ianuarie, iar apoi a petrecut două săptămâni de recuperare în spital.

Regele Charles, diagnostic de cancer

Între timp, tatăl său, Regele Charles, a urmat un tratament la acelaşi spital pentru o mărire de prostată. Luni, Palatul Buckingham a anunţat că testele ulterioare efectuate asupra monarhului în vârstă de 75 de ani au dezvăluit că acesta are o formă de cancer.

În contextul în care regele şi-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, iar Kate nu se aşteaptă să revină în serviciul public decât după Paşte, sarcina de a asigura imaginea publică a monarhiei va reveni celorlalţi membri ai familiei regale, în special lui William şi soţiei Regelui Charles, Regina Camilla.

author avatar
Andrei Coman
287 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri