AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul mesaj al lui Vladimir Putin pentru noul rege al Marii Britanii

Primul mesaj al lui Vladimir Putin pentru noul rege al Marii Britanii

Primul mesaj al lui Vladimir Putin pentru noul rege al Marii Britanii / Foto: printscreen

Președintele rus Vladimir Putin i-a urat „succes, sănătate robustă și toate cele bune” noului rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, care a fost proclamat oficial sâmbătă.

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis sâmbătă „sincere felicitări” lui Charles al III-lea, care a fost proclamat oficial rege la Londra, în cadrul unei ceremonii care a confirmat urcarea sa pe tron după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, a anunțat Kremlinul.

Putin nu vine la funeraliile reginei Elisabeta

Kremlinul i-a transmis o telegramă lui Carol al III-lea: „Vă rog să primiți felicitările mele sincere cu ocazia accederii dumneavoastră la tron”, se precizează într-un comunicat. „Îi doresc Majestății Voastre succes, sănătate robustă și toate cele bune”, se arată în mesajul trimis de Putin.

Pe de ală parte, Vladimir Putin nu intenționează să participe la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, așteptate peste zece zile la Londra, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Opțiunea de a se deplasa la Londra nu este luată în considerare”, a declarat el în cadrul unui briefing de presă, în timp ce președintele rus este un paria în Occident, după ofensiva începută în Ucraina.

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a salutat memoria reginei, care a murit joi la 96 de ani.

author avatar
Tudor Borcea