AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul caz Omicron din China, infectat de o scrisoare trimisă din Canada

Primul caz Omicron din China, infectat de o scrisoare trimisă din Canada

Primul caz Omicron din China, infectat de o scrisoare trimisă din Canada

China spune că primul caz detectat al variantei Omicron la Beijing, capitala țării, a provenit dintr-o scrisoare trimisă din Canada la începutul lunii ianuarie.

Aceasta avansează într-un articol cotidianul Global Times, portavocea Partidului Comunist Chinez, care citează autoritățile sanitare din Beijing.

Urme de Omicron, pe plic și pe scrisoare

„Pacienta care a fost testată pozitiv pentru varianta Omicron sâmbătă a primit un curier internațional pe 11 ianuarie, care a fost trimis din Canada pe 7 ianuarie, transferat la Beijing via Statele Unite și regiunea chineză Hong Kong”, afirmă sursa citată.

Urme de Omicron ar fi fost găsite pe suprafața exterioară a plicului, în interiorul lui precum și pe scrisoarea în cauză, scrie în articolul cu pricina, publicat luni.

Autoritățile sanitare au testat toate scrisorile din același lot și raportează că au găsit urme de virus în cinci dintre ele. Au fost testate opt persoane care au intrat în contact cu scrisoarea în cauză, cu rezultate negative.

Autoritățile au urmărit chiar și 69 de persoane care au fost în contact strâns cu femeia în cauză în ultimele două săptămâni, precum și peste 16.000 de persoane din zonă. Toate rezultatele au fost negative, scrie AFP.

Potrivit BBC, acest caz le îngrijorează pe autoritățile din Beijing, care ar fi cerut populației să nu mai primească colete din afara țării.

Solicitat să comenteze afirmațiile Global Times, ministrul Canadian al Sănătății, Jean-Yves Duclos, a declarat că nu poate comenta, în acest stadiu, veridicitatea științifică a articolului.

Acesta nu este primul caz de Omicron care a ajuns în China. Au fost deja raportate cazuri în orașele Shanghai, Zhuhai și Zhongshan din provincia Guangdong, precum și în Tianjin și Anyang din provincia Henan.

Epidemiile recente ale variantelor Delta și Omicron provoacă îngrijorare în China, care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice în mai puțin de trei săptămâni.

 

author avatar
Tudor Borcea
369 afisari

3 COMENTARII

  1. HAI NU Ă!?

    Propaganda chinezilor chiar nu mai are limite. Să nu-i uităm cu scenariile lor vesele: când picau richipeii, ca secerați, pe stradă!

  2. China p..i. Parcă s-a demonstrat științific , că acest virus de căcat nu rezistă zile întregi pe suprafețe de orice tip. Dar acest OMIDĂ , a călătorit cu avionul. Cât de proști ne credeți? Atât de proști. Dar în lumea aceasta , P..A se suge cu rândul, așa că fiecăruia îi va veni rândul.

  3. Știre pentru uz intern chinez. Veridicitate zero. La concurență cu cea că răspândirea se face prin carne înghețată, importată evident. În rest poveste de adormit copiii (în coșmaruri).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger