AcasăȘTIRI EXTERNEPrimul câine-robot înarmat cu o pușcă de asalt (FOTO/VIDEO)

Primul câine-robot înarmat cu o pușcă de asalt (FOTO/VIDEO)

Primul câine-robot înarmat cu o pușcă de asalt (FOTO/VIDEO)

După ce a fost imaginat mult timp în seriile de ficțiune, compania americană Ghost Robotics a creat un prim model de câine-robot înarmat.

SPUR- Special Purpose Unmanned Rifle, primul câine-robot, înarmat cu o pușcă de asalt, a fost dezvăluit de compania Ghost Robotics, în cadrul convenției anuale a armatei SUA, care a avut loc la Washington.

Aplicații nenumărate

Arma inserată pe spatele robotului este un ML-17 Mod 1 și poate trage cu precizie gloanțe de calibru 6,5 milimetri până la 1.200 de metri.

Mici și agili, acești roboți cu patru picioare sunt, de asemenea, „deja testați de armată”, precizează presa americană, dar pentru moment fără arme.

O unitate din Florida îi folosește de un an „pentru a patrula în jurul bazei și pentru a naviga în zonele mlăștinoase”. Producătorii experimentează mai multe opțiuni, cum ar fi recunoașterea facială sau cartografierea la distanță. Acești câini-robot pot fi folosiți și ca „turnuri de telefonie mobilă”, pentru „dezamorsarea bombelor” și pentru „detectarea materialelor chimice, biologice, radiologice și nucleare”.

Implementarea roboților ucigași ridică întrebări

Dar noutatea rămâne arma plasată pe spatele acestor câini robot. Arma, proiectată de Sword International, „are un zoom optic de 30x, o cameră termică care îi permite să vizeze în întuneric și o putere de foc practică de 1.200 de metri”. Câinele poate trage astfel cu precizie în timp ce se mișcă, ziua sau noaptea.

Dar desfășurarea acestui tip de robot ucigaș ridică întrebări, scrie Le Point. Care va fi nivelul de autonomie al acestor roboți? Ce nivel de supraveghere va fi necesar atunci? Fără răspunsuri la aceste întrebări, mulți experți și asociații militează deja pentru interzicerea preventivă a acestor câini-robot. În Statele Unite, nici o lege nu interzice dezvoltarea sau comercializarea acestora.

author avatar
Tudor Borcea
753 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger