AcasăȘTIRI EXTERNEPrimirea turiștilor: Europa cere „reciprocitate” Statelor Unite

Primirea turiștilor: Europa cere „reciprocitate” Statelor Unite

UE solicită „reciprocitate” din partea Statelor Unite în ceea ce privește primirea turiștilor europeni, în special în cazul carantinei, ca parte a reducerii restricțiilor legate de Covid-19, a declarat comisarul european Thierry Breton.

Cei douăzeci și șapte au convenit pe 19 mai să permită intrarea în UE a  călătorilor din țări terțe care au primit dozele necesare din vaccinurile Covid autorizate la nivel european.

Prin urmare, turiștii trebuie să fi fost complet vaccinați timp de cel puțin 14 zile, cu cele două doze de Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau doza unică de Johnson & Johnson.

Oficialii de la Bruxelles au propus să nu se impună niciun test sau carantină pentru persoanele complet vaccinate, dar aceste decizii sunt în cele din urmă responsabilitatea fiecărui stat membru.

Franța, care redeschide din 9 iunie fluxul de călători, în conformitate cu un cod de culoare, va continua să necesite un test negativ (PCR sau antigen) mai ales pentru călătorii din Statele Unite.

Întrebat despre turism, Breton a indicat că va avea discuții cu responsabili din SUA cu privire la primirea turiștilor americani în Uniunea Europeană și invers.

„Primim deja turiști americani din momentul în care sunt vaccinați, din momentul în care au luat cele două doze și am așteptat termenul limită de 15 zile. Insist că dorim reciprocitate și despre asta voi vorbi, pentru că în acest moment avem încă carantină în Statele Unite pentru europeni, a spus comisarul european.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger