AcasăȘTIRI EXTERNEPrimii morți de Covid-19 în cea mai izolată țară. 25 de milioane...

Primii morți de Covid-19 în cea mai izolată țară. 25 de milioane de oameni, nevaccinați / Se anunță dezastru

Primii morți de Covid-19 în cea mai izolată țară. 25 de milioane de oameni, nevaccinați / Se anunță dezastru

Coreea de Nord a anunțat vineri, 13 mai, primul său deces din cauza Covid-19, precizând că peste 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate și tratate” și că virusul s-a răspândit deja „în întreaga țară”.

Agenția oficială de știri KCNA a declarat că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a vizitat centrul național de prevenire a epidemiilor și „a aflat despre răspândirea Covid-19 în întreaga țară”.

„Febra” neidentificată

„O febră, a cărei cauză nu a putut fi identificată, s-a răspândit în mod exploziv în întreaga țară începând cu sfârșitul lunii aprilie”, a informat KCNA. Șase persoane cu „febră” au murit în țară, inclusiv una care a fost testată pozitiv pentru subvarianta Omicron BA.2, a precizat agenția nord-coreeană, scrie Le Point.

Țara izolată a raportat joi primele cazuri de Covid-19, precizând că a intrat în modul de „prevenire a epidemiei de urgență maximă”. „Numai pe 12 mai, aproximativ 18.000 de persoane au avut febră în întreaga țară, iar în prezent 187.800 de persoane sunt izolate și sunt tratate”, a precizat sursa citată.

Nici unul dintre cei 25 de milioane de locuitori ai țării nu este vaccinat împotriva coronavirusului, deoarece Phenianul a respins ofertele de vaccinare din partea OMS, a Chinei și a Rusiei. Kim Jong Un a prezidat joi o reuniune de urgență a biroului politic pe tema situației epidemice și a ordonat măsuri de izolare pentru a încerca să oprească răspândirea virusului.

„Cea mai mare provocare pentru partid”

„Aceasta este cea mai importantă provocare și sarcină cu care se confruntă partidul nostru pentru a inversa rapid această situație de criză în domeniul sănătății”, a adăugat KCNA.

Coreea de Nord s-a lăudat mult timp cu capacitatea sa de a ține virusul la distanță și nu a raportat niciun caz confirmat de Covid-19 la OMS. Covid-19 s-ar putea să se fi răspândit deja în întreaga țară, potrivit analiștilor, inclusiv la evenimentele majore din aprilie de la Phenian, la o paradă militară la care nici participanții și nici spectatorii nu au purtat măști.

author avatar
Tudor Borcea
557 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce va mai place sa zgandariti rahatul!
    Mancati si voi o painica tare tare murdara!
    Cand va aranjati dimineata in oglinda, nu va vine sa trageti o flegma de aia de minoritate conlocuitoare?

  2. Să vezi acum imagini de propagandă, cu idivizi în costume albe pulverizând spay-uri inutile pe străzi. In vreme ce bolnavii vor muri ca muştele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger