AcasăȘTIRI EXTERNEPrimeşti 30.000 euro ca să te muţi aici! Trebuie doar să trăieşti...

Primeşti 30.000 euro ca să te muţi aici! Trebuie doar să trăieşti ca un rege, pe plajă

italiaPrimeşti 30.000 euro ca să te muţi aici! Trebuie doar să trăieşti ca un rege, pe plajă

Un orăşel din Italia duce lipsă de rezidenţi. De aceea, autorităţile oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo. „Orașul uleiului” se află la doar 9 kilometri de marea cristalină și de plajele din Maldivele din Salento.

Cea mai recentă propunere vine din Presicce, în Puglia.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Ca să primeşti cei 30.000 de euro, trebuie mai întâi să ai bani să-ţi cumperi casă acolo. Scopul este de a repopula orașul, unde rata natalității este la cel mai scăzut nivel și unde există puțin peste 5.000 de locuitori.

Suma a fost calculată pe baza unui cost de 500 de euro pe metru pătrat pentru o casă în centrul localității Presicce și un maxim de 25.000 de euro pentru renovarea casei.

„Sunt multe case goale în centrul istoric pe care am dori să le vedem din nou ocupate”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN, care a continuat: „Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”.

Se oferă şi beneficii fiscale

Primăria a lansat deja alte scheme pentru a atrage mai mulți rezidenți, inclusiv beneficii fiscale pentru înființarea de noi activități comerciale și alocații pentru familiile cu copii.

Presicce este un orașel foarte pitoresc, cu o istorie veche. Mai este cunoscut și ca „orașul aurului verde” din Puglia datorită plantațiilor de măslini care produc ulei de măsline extravirgin premium.

author avatar
Andrei Ștefan