AcasăȘTIRI EXTERNEPrimele exporturi de cereale din Ucraina ajung în Europa / Cum sparge...

Primele exporturi de cereale din Ucraina ajung în Europa / Cum sparge Kievul blocada rusă

Primele exporturi de cereale din Ucraina ajung în Europa / Cum sparge Kievul blocada rusă

Comercianții au exportat primele livrări de porumb ucrainean în Europa cu trenul, deoarece porturile maritime ale țării rămân blocate din cauza invaziei ruse, a anunțat duminică cabinetul de consultanță agricolă APK-Inform.

Ucraina este un mare producător și exportator de cereale la nivel mondial și aproape toate exporturile sale au fost în mod tradițional expediate din porturile sale de la Marea Neagră.

Exporturile lunare de cereale au depășit 5 milioane de tone înainte de război.

Stocuri mari dar dificultăți logistice

Comercianții și oficialii agricoli au spus că Ucraina, care are încă cantități semnificative de cereale în stoc, ar putea începe să exporte cu trenul prin granița sa de vest.

„Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate peste granița terestră de vest a Ucrainei”, a spus APK-Inform într-un raport, scrie Alarabia News.

„Dificultățile cu logistica persistă, oferta predomină în continuare asupra cererii, dar prețurile au încetat să scadă”, a adăugat acesta.

APK-Inform a spus că prețurile pentru porumb ucrainean DAP (Delivered At Place) pentru cumpărătorii din Polonia și țările baltice au fost de 250 până la 265 dolari pe tonă și 275 dolari pe tonă pentru Slovacia.

Autoritățile de transport din Ucraina au spus că până la 600.000 de tone de cereale pe lună ar putea fi exportate cu trenurile din Ucraina în Europa.

APK-Inform a declarat săptămâna trecută că exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea totaliza 44 de milioane de tone în sezonul iulie-iunie 2021/22 iulie-iunie. Se aștepta ca doar 1 milion de tone de cereale să părăsească țara din martie până în iunie din cauza problemelor de logistică.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger