AcasăȘTIRI EXTERNEPrimele concluzii ale anchetei făcute de Danemarca la locul scurgerilor de gaze...

Primele concluzii ale anchetei făcute de Danemarca la locul scurgerilor de gaze din Nord Stream

nord stream

Scurgerile de gaze din Nord Stream au fost cauzate de „explozii puternice”, arată rezultatele preliminare ale investigației avariilor produse la cele două conducte în partea daneză a Mării Baltice.

„Este încă prea devreme pentru a spune ceva despre cadrul în care se va desfășura cooperarea internațională cu, de exemplu, Suedia și Germania, deoarece depinde de mai mulți actori”, a precizat Poliția din Copenhaga.

Ancheta întărește suspiciunule Occidentului

Ancheta avariilor din 26 septembrie ale conductelor Nord Stream 1 și 2 din zona economică exclusivă a Danemarcei este gestionată în comun de Poliția din Copenhaga și de Serviciul de securitate și informații din Danemarca.

Și autoritățile suedeze au deschis o anchetă în acest caz. Primele verificări făcute la locul scurgerilor de gaze din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, întăresc suspiciunile de sabotaj, prin „detonări” care au cauzat „pagube importante”.

Autoritățile suedeze și daneze au investigat patru scurgeri din gazoductele rusești, descoperite la sfârșitul lunii septembrie în zonele economice ale Suediei și Danemarcei.

Infrastructurile Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate de explozii subacvatice în largul insulei Bornholm din Marea Baltică, provocând noi tensiuni între Occident și Kremlin.

author avatar
Andreea Vlad