AcasăȘTIRI EXTERNEPrimarul Istanbulului, atacat cu pietre în timpul unui discurs. Poliția a folosit...

Primarul Istanbulului, atacat cu pietre în timpul unui discurs. Poliția a folosit tunurile cu apă VIDEO

Aflat într-o vizită electorală în orașul Erzurum, din estul Turciei, primarul Istanbulului a fost întâmpinat cu huiduieli de localnici, iar autocarul său campanie, atacat cu pietre.

Figură marcantă a opoziţiei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan încă din primele zile ale alegerii sale, primarul Istanbulului a mers în Erzurum, oraș considerat un bastion al partidului prezidenţial AKP.

Ekrem Imamoglu, luat la pietre de localnici

Ekrem Imamoglu se afla pe acoperișul autobuzul său de campanie, în momentul în care oamenii au început să arunce cu pietre. Edilul a fost rapid tras înapoi de echipa sa, iar forțele de ordine au intervenit cu tunurile cu apă.

Imaginile difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul unei opriri în plin turneu electoral la Erzurum (est).

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Ekrem Imamoglu, rivalul lui Erdogan

Figură importantă a opoziției președintelui Erodgan, Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs.

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, rival al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost condamnat la sfârșitul anului trecut la la doi ani, şapte luni şi 15 zile de închisoare pentru insultarea unor responsabili turci, potrivit Reuters.

Imamoglu (Partidul Popular Republican, CHP) a fost dat în judecată în urma unui discurs din 2019 în care i-a calificat drept „idioţi” pe cei care au anulat alegerile locale din Istanbul. Acuzaţia ce i-a fost adusă era pasibilă de până la patru ani de închisoare, scrie Agerpres.

Imamoglu (52 de ani) este considerat candidat la alegerile prezidenţiale din 14 mai 2023.

author avatar
Andreea Vlad
198 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri