AcasăȘTIRI EXTERNEPrimarul Istanbulului a fost condamnat la închisoare. Ce sentință a primit rivalul...

Primarul Istanbulului a fost condamnat la închisoare. Ce sentință a primit rivalul președintelui Erdogan 

Ekrem ImamoğluPrimarul Istanbulului a fost condamnat la închisoare. Ce sentință a primit rivalul președintelui Erdogan 

Un tribunal turc l-a condamnat miercuri pe primarul Istanbulului, Ekrem Imamoğlu, la peste doi ani de închisoare și i-a interzis să ocupe funcții politice pentru că a insultat oficialii în urmă cu mai bine de trei ani.

Susținătorii primarului în vârstă de 52 de ani au spus că această mișcare a fost o încercare de a reduce la tăcerea unui contestatar cheie al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan înaintea alegerilor naționale din 2023.

Ekrem Imamoğlu, condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare

Imamoğlu a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare pentru insulte aduse membrilor Consiliului Electoral Suprem al Turciei, potrivit Politico.

Primarul, care aparține principalului partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), este așteptat să facă recurs la verdict. Cu toate acestea, nu este clar dacă recursul va fi luat în considerare înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din iunie anul viitor.

Sondajele indică o scădere a popularității lui Erdogan, deoarece inflația a urcat la peste 84%.

În martie 2019, într-un moment decisiv în politica turcă, Imamoğlu a fost ales primar al Istanbulului, puterea economică și culturală a țării. A fost o lovitură puternică pentru Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) al lui Erdogan, care controlase orașul timp de un sfert de secol.

Ekrem Imamoğlu, ales primar în 2019

AKP a făcut eforturi pentru anularea rezultatelor alegerilor, invocând nereguli. Drept urmare, alegerile s-au repetat câteva luni mai târziu, iar Imamoğlu a câștigat din nou.

El a fost acuzat că a insultat înalți funcționari publici după ce a descris anularea primelor alegeri drept un act de „prostie”. Primarul a negat că a insultat consiliul electoral, argumentând că afirmațiile sale au fost un răspuns la ministrul de Interne, Süleyman Soylu, numindu-l „un prost” și acuzându-l că a criticat Turcia în timpul unei vizite la Parlamentul European.

author avatar
Andreea Vlad
377 afisari

3 COMENTARII

  1. ErdoKIM se da smeker pentru ca are rachete nucleare tactice de la Petrov ViktorBout si Ciuca…….cei trei cretini care fac trafic de arme nucleare pentru satanistii de la DAVOS de30de ani
    Sa traiti bine…….aterizeaza ENOLA GAY 475….vedeti daca o puteti nimeri cu scutul pizdii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger