AcasăȘTIRI EXTERNEPrimarul democrat din New York cere arestarea și spitalizarea forțată a „boschetarilor”...

Primarul democrat din New York cere arestarea și spitalizarea forțată a „boschetarilor” bolnavi psihic

Primarul democrat din New York cere arestarea și spitalizarea forțată a „boschetarilor” bolnavi psihic / Foto: printscreen

Primarul metropolei New York, Eric Adams, afirmă că el și personalul municipal au „obligația morală” de a ajuta persoanele fără adăpost considerate bolnave mintal.

Primarul Eric Adams, care consideră că orașul New York este afectat de o insecuritate tot mai mare, a anunțat marți un plan de spitalizare involuntară a persoanelor fără adăpost de pe străzi și din metrou, care sunt considerate bolnave psihic.

„Acesta este un mit care trebuie să dispară”

„Dacă persoanele cu boli mintale grave sunt fără adăpost și reprezintă un pericol pentru ele însele, avem obligația morală de a le ajuta să primească tratamentul și îngrijirea de care au nevoie”, a declarat presei primarul democrat, un fost ofițer de poliție care a făcut din lupta împotriva violenței piatra de temelie a politicii sale municipale.

Un proiect de lege urmează să fie introdus în 2023 în legislativul și executivul statului New York, care ar permite poliției, agențiilor de securitate, de sănătate publică și de asistență socială să intervină pe străzi și în rețeaua de metrou pentru a aresta eventual și a spitaliza cu forța persoanele fără adăpost suspectate că suferă de tulburări mentale și psihiatrice, informează BFMTV.

„Există încă o concepție greșită conform căreia putem ajuta pe cineva împotriva voinței sale doar dacă este violent, sinucigaș sau în pericol imediat”, a susținut Eric Adams. „Acesta este un mit care trebuie să dispară. Vom face tot ce putem pentru a-i ajuta pe cei care suferă de boli psihice care îi pun în pericol și îi împiedică să își asigure nevoile de bază”, a declarat primarul.

50.000 de persoane fără adăpost în New York

Eric Adams, aflat la putere din ianuarie, a întreprins imediat o acțiune de urmărire a nenumăraților oameni fără adăpost care supraviețuiesc în giganticul sistem subteran al orașului. În special după asasinarea, la începutul lunii ianuarie, a unei femei americane de origine asiatică, care a fost împinsă pe șinele metroului de un bărbat cunoscut de serviciile spitalicești și de poliție, care suferea de probleme psihiatrice.

Se estimează că în New York există 50.000 de persoane fără adăpost, potrivit estimărilor asociațiilor și serviciilor sociale. În contextul unei creșteri a numărului de infracțiuni la New York în 2021, după pandemia Covid-19, sentimentul de insecuritate a continuat să crească în acest an în anumite zone ale orașului și în metrou, în special după crime cu arme de foc sau arme albe.

Un plan deja criticat

Planul primarului a fost criticat de unii profesioniști din domeniul sănătății mintale, care au spus că municipalitatea ar trebui să se concentreze pe soluții pe termen lung și să evite tratarea persoanelor care refuză, informează NBC.

„Preocuparea mea este că acest plan se bazează prea mult pe coerciție și pe utilizarea involuntară a spitalelor, iar adăugarea coerciției la un sistem eșuat, care este inadecvat din start, nu abordează cu adevărat problemele fundamentale ale angajamentului și accesului la îngrijire de calitate”, a declarat Harvey Rosenthal, directorul executiv al Asociației serviciilor de reabilitare psihiatrică din New York.

Directorul executiv al Uniunii pentru Libertăți Civile din New York, Donna Lieberman, a condamnat, de asemenea, planul. „Primarul se joacă cu drepturile legale ale newyorkezilor și nu alocă resursele necesare pentru a aborda crizele de sănătate mintală care afectează comunitățile noastre”, a declarat Lieberman într-un comunicat.

„Constituția federală și cea statală impun limite stricte în ceea ce privește capacitatea guvernului de a reține persoanele care se confruntă cu boli mintale – limite pe care extinderea propusă de primar este probabil să le încalce. Obligarea oamenilor la tratament este o strategie eșuată pentru conectarea oamenilor la tratament și îngrijire pe termen lung”.

author avatar
Tudor Borcea
281 afisari

3 COMENTARII

  1. PĂI NU ĂIA SUNT ȘI PRNCIPALII VOTANȚI „DEMOCRAȚI”???

    Întreb și eu, nu dau cu parul.

  2. Dar cu napastuitii care ” locuiesc ” pe strazi in masini,rulote sau corturi,blocnad trotuarele,in timp ce zeci de mii de apatamente zac goale,pt. ca chiriasii au fost nevoiti sa plece din ele pe strazi,neputand face fata chiriilor exprbitante,aberante,ce aveti de gand.Tacanitul de Trump a impus o lege care-l avantajeaza si pe el in callitate de propietar,astfel ca staul sa le platesaca lunar ” chirii ” pe apartamente nelocuite,miliarde de Dolari.Napastuitii se chinuie pe strazi cu copii,cu batrani,cu bolnavi,iar Biden nu anuleaza Legea,nu are timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger