AcasăȘTIRI EXTERNE„Primadona” US Air Force are iar probleme. Israelul blochează la sol 11...

„Primadona” US Air Force are iar probleme. Israelul blochează la sol 11 avioane F-35I – VIDEO

„Primadona” US Air Force are iar probleme. Israel blochează la sol 11 avioane F-35I / Foto: printscreen

Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au anunțat recent că au oprit la sol 11 din cele 33 de avioane F-35I „Adir” ale sale pentru a le verifica, după prăbușirea unui aparat F-35B, în SUA, luna aceasta.

La 15 decembrie, un avion F-35B, versiunea cu decolare scurtă și aterizare verticală (STOVL) a avionului de vânătoare-bombardament produs de Lockheed-Martin, s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare staționar, în timp ce se afla deasupra uneia dintre pistele de la Fort Worth, în Texas, SUA.

Problemele din SUA ricoșează în Israel

Mai exact, aeronava, care se afla încă sub responsabilitatea producătorului său, a intrat în picaj. Din fericire, pilotul a reușit să se ejecteze.

Cu toate acestea, acest accident nu a dat naștere la restricții de zbor specifice. De fapt, două F-35B ale Marinei italiene au reușit să decoleze și să aterizeze la bordul portavionului Cavour, nava amiral a marinei Italiei, în ziua următoare.

Dar, în mod curios, a fost Israel locul unde au avut loc consecințe incidentului din Texas, din motive care rămân neexplicate, scrie Opex 360.

Pentru că, în timp ce concluziile anchetei privind accidentul de la Fort Worth nu sunt încă cunoscute, Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au anunțat pe 25 decembrie că au oprit la sol 11 din cele 33 de avioane F-35I „Adir” ale sale pentru a le verifica pentru o problemă identică cu cea a avionului F-35B implicat în incidentul din SUA. Aceasta la recomandarea biroului programului F-35 de la Pentagon.

„Aceste aeronave necesită o inspecție”

„Pe baza constatărilor și informațiilor furnizate, s-a constatat că aceste aeronave necesită o inspecție pentru a exclude posibilitatea unei defecțiuni” de aceeași natură, a precizat IAF.

Acest anunț este surprinzător în măsura în care F-35I este o variantă a lui F-35A, versiunea „clasică” a avionului construit de SUA. Are legătură cu scaunul lor ejectabil? Sau o componentă electronică defectă? Întrebarea cu privire la motivul pentru care sunt afectate doar 11 aeronave rămâne deocamdată fără răspuns.

Cu toate acestea, nu este prima dată când IAF impune restricții asupra aeronavelor sale F-35I Adir în acest an. O astfel de măsură a trebuit să fie luată în august anul trecut, la cererea Pentagonului, după descoperirea unui defect de calitate la cartușele pentru scaunele ejectabile de pe F-35 (cu excepția versiunii navale).

author avatar
Tudor Borcea
444 afisari

4 COMENTARII

  1. Tigăi amerloce veritabile: extraordinar de scumpe și nemaipomenit de proaste! MADE IN U.S.A.

  2. Sant gata de lupta. De fapt scopul aeronavelor este sa fie vandute nu sa lupte, odata ce s-au vandut si-au atins scopul si pot fi casate

  3. Avionul pierde jamba fata la al doilea impact. Mult prea usor pt un avion care trebuie sa suporte conditii de lupta. Asta cred ca este motivul pt care israelienii au oprit de la zbor avioanele lor chiar daca nu sunt aceasi cnfiguratie . Probabil ca cele 11 au acelasi tip de tren de aterizare. La nasosi conteaza mult mai mult pilotul(costuri) decat ,,Las ca merge si asa,,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger