AcasăȘTIRI EXTERNEPrima vizită în Spania a fostului rege Juan Carlos după plecarea sa...

Prima vizită în Spania a fostului rege Juan Carlos după plecarea sa în exil

Inca o afacere dubioasa vine sa pateze imaginea fostului suveran

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, plecat în exil, revine joi pentru prima dată în ţară pentru o scurtă vizită.

Acesta s-a exilat în august 2020 în Emiratele Arabe Unite pe fondul suspiciunilor de delapidare.

Juan Carlos se întoarce în Spania după 2 ani de exil

Fostul monarh i-a comunicat fiului său regele Felipe VI „decizia sa de a reveni în Spania începând de mâine şi până luni”, a indicat miercuri seară palatul regal într-un comunicat, potrivit BBC.

Această scurtă vizită intervine în momentul în care cele trei anchete care îl vizau pe Juan Carlos în Spania au fost clasate în martie.

Juan Carlos va merge mai întâi în Sanxenxo, localitate din Galiţia (nord-vest) unde de vineri va avea loc o regata la care va participa „Bribonul”, velier cu care a fost campion mondial in 2017.

Juan Carlos a scăpat de dosarele de corupție

El va face apoi o deplasare luni la Madrid pentru a-l vizita pe Felipe VI, pe soţia sa Sofia şi alţi membri ai familiei înainte de a pleca „în aceeaşi zi” la Abu Dhabi „unde şi-a stabilit reşedinţa permanentă şi stabilă”, a mai precizat palatul.

Această vizită se încadrează în „dorinţa Majestăţii Sale Juan Carlos de a călători cu regularitate în Spania pentru a-şi vizita familia şi prietenii” într-un cadru „privat”, conchide comunicatul de presă de la palat în timp ce posibilitatea ca fostul monarh să locuiască oficial într-un palat a atras critici în ţară.

author avatar
Andreea Vlad