AcasăȘTIRI EXTERNEPrima vizită a lui Benjamin Netanyahu în Emirate, după normalizarea relațiilor bilaterale

Prima vizită a lui Benjamin Netanyahu în Emirate, după normalizarea relațiilor bilaterale

Prima vizită a lui Benjamin Netanyahu în Emirate, după normalizarea relațiilor bilaterale

Premierul Israelian se va deplasa, joi, în Emiratele Arabe Unite, în prima sa călătorie oficială, cu 12 zile înainte de alegerile parlamentare din Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu se va deplasa, joi, în Emiratele Arabe Unite pentru prima vizită oficială în țara din Golf de la stabilirea legăturilor diplomatice oficiale, au confirmat miercuri oficialii.

Netanyahu se va întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Zayed Al Nahyan, a informat presa.

Netanyahu a fost perceput ca dornic  să facă călătoria înainte de alegerile parlamentare din 23 martie din Israel, pentru a-și lăuda realizările diplomatice și a-și relansa campania sa.

Oficialii din Emirate au declarat pentru site-ul de știri Walla că s-au temut că vizita ar putea fi văzută ca o intervenție în alegerile israeliene, dar în cele din urmă, Abu Dhabi a fost de acord cu călătoria lui Netanyahu.

Sondajele arată că premierul se luptă să adune majoritatea de 61 de locuri din Knesset (parlamentul izraelian), care i-ar permite să formeze o coaliție, deși rivalii săi nu au nici ei o cale clară spre putere, iar momentul ales al vizitei ar putea întări campania lui Netanyahu.

Netanyahu l-a însărcinat pe liderul Mossad, Yossi Cohen, să convingă EAU să accepte vizita, a raportat Axios și nu a fost clar ce, dacă ar fi fost cazul, a fost promis Emiratelor în schimbul consimțământului lor.

„Emiratele au trimis semnale că au preferat să amâne vizita până la sfârșitul alegerilor, dar Netanyahu și Cohen au făcut lobby până când EAU au fost de acord”, potrivit Axios.

Călătoria lui Netanyahu va fi prima sa vizită oficială de la stabilirea relațiilor diplomatice oficiale cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain, anul trecut.

 

author avatar
Tudor Borcea