AcasăȘTIRI EXTERNEPrima țară care a adoptat Bitcoin se confruntă cu refuzul Băncii Mondiale

Prima țară care a adoptat Bitcoin se confruntă cu refuzul Băncii Mondiale

Banca Mondială a respins cererea El Salvador de a-i oferi asistență pentru a implementa Bitcoin ca modalitate legală de plată.

Creditorul internațional a menționat îngrijorarea cu privire la transparență și impactul asupra mediului al exploatării Bitcoin.

La începutul acestei luni, țara din America Centrală a anunțat planurile de a deveni prima națiune care adoptă oficial Bitcoin, cu intenția de a deveni monedă curentă, alături de dolarul SUA.

Astfel, fiecare companie trebuie să accepte Bitcoin ca mijloc legal de plată pentru bunuri sau servicii, cu excepția cazului în care nu este în măsură să furnizeze tehnologia necesară procesării tranzacției.

Decizia Băncii Mondiale ar putea însemna că El Salvador se confruntă cu probleme în respectarea termenului limită pentru a se asigura că Bitcoin este acceptat la nivel național în următoarele trei luni, notează BBC.

Ministrul de finanțe al El Salvador, Alejandro Zelaya, a declarat miercuri că țara sa  a solicitat Băncii Mondiale asistență tehnică pentru implementarea criptomonedei ca metodă oficială de plată.

Zelaya a precizat că a discutat cu Fondul Monetar Internațional care “nu este împotriva” implementării Bitcoin.

Dar FMI a declarat recent că există “probleme macroeconomice, financiare și legale” în inițiativa El Salvador de a adopta Bitcoin.

Economia din El Salvador se bazează în mare parte pe plăți în numerar, iar 70% din populație nu are cont bancar sau carduri. Banii trimiși în țară de cetățenii care muncesc în străinătate reprezintă peste 20% din produsul intern brut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stire din Z Financiar,Elon Musc acuzat c-a fentat fiscul american,acum si-a vandut prprietatile si in prezent miliardul nr 2 al lumii locuieste intr-o locuinta in texax in valoare de 50 000 $, stau si ma intreb , locuieste intr-o casa care costa cat o garsoniera confort 2 in Bucuresti [Pipera ] stire de cacao !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger