AcasăȘTIRI EXTERNEPrima reacţie a lui Viktor Orban după ce UE a decis că...

Prima reacţie a lui Viktor Orban după ce UE a decis că Ungaria rămâne fără fonduri, din cauza premierului maghiar

Viktor Orban

Ungaria va rămâne fără fondurile de peste 5 miliarde de euro din PNRR, dar și fără circa 70% din principalele programe finanțate cu fonduri UE în exercițiul bugetar 2021-2027.

Motivul tăierii fondurilor, fără precedent în UE, este încălcarea repetată de către guvernul Viktor Orban a regulilor statului de drept, precum și încălcarea independenței justiției.

Orban a luat UE la mişto

Viktor Orban a declarat, vineri, că solicitarea Parlamentului European de a tăia fondurile pentru Ungaria din cauza regresului democratic reprezintă o „glumă plictisitoare”.

„În ceea ce privește decizia Parlamentului UE, credem că este de domeniul glumelor. Nu râdem, pentru că este o glumă plictisitoare. Ei (legislatorii UE) fac acest lucru pentru a se amuza. Noi nu le acordăm atenție„, a declarat Orban, după o întâlnire cu președintele sârb Aleksandar Vucic.

În plus, guvernul Orban este acuzat că direcționează sume uriașe din fondurile europene către rețeaua de oligarhi din jurul său.

Aşadar, 70 la sută din fondurile cuvenite Ungariei în trei programe operaționale ale UE ar urma să fie reținute. În plus, fluxul de bani către fundații de interes public controlate de apropiați ai premierului Viktor Orbán, va fi oprit.

author avatar
Andrei Ștefan
861 afisari

20 COMENTARII

  1. Are OUA ungurul…si bravo lui.Cine in ce fel de bordel cu felinarul rosu a hotarat ca Ur-Sula e stapana pe banii UE?Probabil ca e timpul sa mutam capitala UE in alt oras,mai civilizat….cry now filthy biatch…GAME OVER…INSERT COIN….GAME OVER

    • Se pare că aveți o idée complet eronată despre cum funcționează UE. Ursula van de Leyen nu are cum să dispună de bani, sunt alte mecanisme care se ocupă de asta. Iar modul în care comentați spune multe despre nivelul de cultură și civilizație pe care îl aveți. Din păcate, democrația spune că trebuie să auzim și părerile unora ca dumneavoastră. Orban e un politician despre care și ungurii spun că e cam deplasat, numai că are control asupra administrației într-un mod complet anti-democratic. Vă recomand cartea Ungaria lui Orban, scrisă de un ungur, o să înțelegeți mai multe despre stilul lui de a conduce.

      • Ok..FuckSoros…Fuck Ur-sula…m-am saturat de voi pupincuristii mafiei Bilderberg.Astia nu au fost alesi de nimeni sunt un bordel satanist de pedofili curve imputite si oligarhi mafioti care sug maciuca lui Kissinger.Orban a fost votat de popor…e cu totul altceva.

      • nu va pierdeti vremea cu silver.
        e Barbu Gh. ,si semneaza cu alte zeci de nume doar ca sa injure si arunce mascari.
        doar ma distrez cu el, desi ar trebui sa fie la spitalul 9.

        • (Samavol)nik, iar te bagi inseama ca musca-n curu’ iepii! Suie-te pe trotineta, ia problema de la cap si beleste-o incet la tzap. Daca n-oi beli-o bine sa mai treci si pe la mine, s-o belesti cum se cuvine!

          • Nu e deloc real acest tembel elucubreaza ca de obicei…Chiar nu stiu care e chestia cu BarbuGh…dar elucubratiile lui PROSTOV-nik se pot trata cu un dus rece…dupa care socuri Electro-Soc asa cu electrozii pe limba…daca tot mananca mult kakat

          • nu barbule, incercam sa-i explic d-lui neagu cat de kretin esti.’
            dar cred ca si-a dat singur seama.

      • Neagule, barosane, din păcate și cei ca tine se pot exprima în plublic. Din păcate.

  2. Presiuni politice, financiare, vor urma si militare? Ori te conformezi dictaturii UE ori poti pleca pe lumea aialalta. Face UE ceva bun pentru Europa?

  3. sumele astea sint niste fleacuri pe linga cat profit scot din tara . de ex noi lesinam de bucurie ca primim 2 mld in timp ce zeci de mld sint scoase din tara in ritm indracit .cu paparudele noastre din toate guvernele am ajuns cei mai saraci din uia cu care ne mandrim tot timpul .

  4. Pe Ursula.am auzit-o indemnandu-ne sa ne vaccinam anticovid.Ba a sustinut ca plata din banii UE pentru vaccinuri e..secreta.
    Cred ca ar trebui sa explice asta.

  5. Lui Orban i se falfaie de UE.
    Daca il vor cauta…mai adanc vor afla de unde are fonduri.

  6. Pentru miile de euro pe care ii incasezi lunar ai facut un efort mic sa postezi un comentariu de propagandist jalnic .Cei care contesta aceasta impostura si pe jalnica ei lidera nealeasa de nimeni si bagata pe gatul popoarelor Europei sunt necivilizati si needucati la fel cum eram calificati cei care mai aveam creier si intelegeam pericolele vaccinarii fortate.Problema e ca civilizatii si educatii o mierlesc unul dupa altul.Spuneai ca sa citim cartea despre V Orban scrisa de un ungur.La noi e mult mai rau ,cozile de topor romanesti darama statuile lui Mihai Viteazul,Avram iancu ,monumentele si crucile eroilor romani , stau cu drapelele unor tari straine in institutii ale statului roman.Un lucru nu am inteles ,cum de multi lachei ale dictaturilor actuale si din trecut va numiti Neagu.Unul a raposat zilele trecute si nu a plans nimeni dupa el.

  7. Nu au nevoie de fondurile ue ca fura din Romania prin jumatea de guvern care o detin prin ce functii cheie au , joaca la gaze cu putin si f mult ec cu chinezii si ue o sa le taie promisiunile ori sunt prea darnici la ce politici baga pe gat!!Asta e un pericol pt vecini ca joaca murdar!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger