AcasăȘTIRI EXTERNEPrima întâlnire dintre Putin și Zelenski ! Summit-ul care poate schimba soarta...

Prima întâlnire dintre Putin și Zelenski ! Summit-ul care poate schimba soarta războiului

Președinții Rusiei, Vladimir Putin, și Ucrainei, Volodimir Zelenski, au acceptat invitațiile Indoneziei, care deține președinția G20, pentru un summit important în noiembrie.

Decizia de a invita ambii lideri arată echilibrul delicat pe care țara din Asia de Sud-Est încearcă să îl realizeze în calitate de gazdă a G-20 în acest an. Rusia este membră a G-20, iar țările din cadrul grupării au fost divizate în ceea ce privește reacția lor față de față de Moscova pentru războiul pe care l-a început în Ucraina.

Președintele indonezian Joko Widodo a declarat că pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina au un impact asupra redresării economiei globale și în acest context i-a invitat pe Putin și Zelenski la summit, în cadrul unor convorbiri separate cu aceștia în cursul săptămânii.

Presiuni SUA pentru excluderea Rusiei din G20

„Mi-am exprimat speranța că războiul se poate încheia în curând și că o soluție pașnică prin discuții poate progresa”, a spus el într-un discurs. „Am înțeles că G-20 poate fi un catalizator pentru redresarea economică globală”. Până în prezent, Putin a refuzat să se întâlnească cu Zelenski, chiar dacă liderul ucrainean spune că aceasta este singura modalitate de a pune capăt războiului.

Președintele rus a confirmat că va participa la summitul programat la Bali în noiembrie, a declarat liderul indonezian. Indonezia, care prezidează G20 în acest an, a fost supusă unei presiuni puternice din partea Occidentului, condusă de Statele Unite, pentru a exclude Rusia din grup încă de la începutul invaziei Ucrainei, scrie Le Figaro.

Dar Jakarta a opus rezistență, argumentând că poziția sa îi cere să rămână „imparțială”, iar președintele american Joe Biden, în special, a sugerat participarea Ucrainei pentru a crea un echilibru. Președintele ucrainean a declarat miercuri, într-un mesaj pe Twitter, că a fost invitat de Indonezia la summit, în urma unei conversații telefonice cu omologul său indonezian.

Joko Widodo a discutat joi și cu președintele rus Vladimir Putin. „Cu această ocazie, președintele Putin a mulțumit Indoneziei pentru invitația la summitul G20 și a spus că va participa”, a spus el.

De la începutul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, Occidentul a încercat să izoleze Rusia pe scena diplomatică. O reuniune a miniștrilor de finanțe din cadrul G20, desfășurată în aprilie la Washington, a ilustrat diviziunile profunde din cadrul grupului celor mai importante economii ale lumii, SUA și mai mulți aliați boicotând unele dintre reuniuni, protestând împotriva participării Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea
640 afisari

3 COMENTARII

  1. Joko Widodo e principalul broker de putere in Asia.Ma refer putere economica reala nu povesti,industria si productia de top.- oameni practici si eficienti

  2. Un moment ideal ca criminalul de razboi Putin sa fie luat pe sus de mascati si prezentat la curtea suprema de la Haga cu suspiciunea de terorism, crime impotriva umanitatii, instabilitate sihica in exercitiul functiei de presidenei, terorism de stat,terorism energetic, terorism nuclear,terorism normal cecen, minciuna in actul muncii, tortura, holocast de groapa, cinism si nepasare privind viata umana viata animalelor de companie si afectarea a mediului prin bombardament.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger