AcasăȘTIRI EXTERNEPrima fotografie cu Navalnîi pe patul de spital. Mesajul politicianului rus

Prima fotografie cu Navalnîi pe patul de spital. Mesajul politicianului rus

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a postat marţi pe Instagram o fotografie din spitalul din Berlin unde este tratat în urma unei presupuse otrăviri în Rusia luna trecută.

În fotografie, Navalnîi apare stând în pat şi înconjurat de familie, iar mesajul său este că acum poate respira fără asistenţă.

„Salut, Navalnîi aici. Mi-e dor de voi. Deocamdată de abia pot face ceva dar ieri (luni) am putut respira pe cont propriu toată ziua. În general sunt eu însumi. Nu am folosit niciun ajutor exterior, nici măcar valva simplă din gât. Mi-a plăcut foarte mult. Un proces uluitor și subestimat de mulți. Recomand”, a scris Navalnîi pe Instagram alături de fotografia în care apare cu soția sa.

Charité, spitalul berlinez în care a fost internat politicianul de opoziție după aducerea sa în Germania, anunțase luni că starea de sănătate a lui Navalnîi, otrăvit cu Noviciok, continuă să se amelioreze iar opozantul rus poate să se ridice din patul său pentru perioade scurte de timp, potrivit Reuters.

Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok

Tot luni, Guvernul german a anunţat luni că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă.
Cel mai aprig opozant al președintelui rus

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital, plasat la reanimare şi conectat la un aparat de ventilare pulmonară.

În trecut, Aleksei Navalnîi a mai acuzat faptul că a fost otrăvit de mai multe ori. Ultima dată, în iulie 2019, când a fost internat într-un spital din Moscova, cu diagnosticul alergie severă, după ce i s-a umflat foarte tare fața. La momentul respectiv, Aleksei Navalnîi era încarcerat pentru 30 de zile, fiind acuzat de autoritățile ruse că a condus un miting neautorizat împotriva regimului de la Kremlin.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri