AcasăȘTIRI EXTERNEPrima companie aeriană care oferă 150.000 de euro dacă iei Covid în...

Prima companie aeriană care oferă 150.000 de euro dacă iei Covid în timpul zborului

Emirates

Emirates devine prima companie aeriană din lume care s-a oferit să acopere cheltuielile medicale ale clienților și costurile de carantină în cazul în care ar contracta Covid-19 în timpul călătoriei.

Operatorul arab de zbor  a anunțat că va acoperi cheltuieli medicale de până la 150.000 de euro (173.000 de dolari) și costuri de carantină de 100 de euro timp de 14 zile, dacă unul dintre pasageri va fi diagnosticat cu Covid-19 în timp ce călătorește în afara țării de reședință.

Asigurarea se oferă tuturor clienților

Această asigurare este oferită gratuit tuturor clienților Emirates, indiferent de clasa la care călătoresc, conform website-ului companiei. Asigurarea este valabilă timp de 31 de zile de la primul segment al călătoriei cu Emirates, iar pasagerii nu trebuie să se înregistreze sau să completeze vreun formular. Asigurarea va fi disponibilă tuturor clienților, fără costuri suplimentare, de acum până la 31 octombrie 2020, potrivit CNN.

Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președinte și director executiv Emirates Group a declarat că „Emirates dorește să sporească încrederea oamenilor de a călători peste hotare. Știm că oamenii își doresc să zboare pe măsură ce se redeschid treptat granițele, dar își doresc și flexibilitate și asigurare în cazul în care se întâmplă ceva în timpul călătoriei.”

„Suntem prima companie din industrie care le oferă pasagerilor o asigurare globală gratuită pentru cheltuielile medicale legate de Covid-19, precum și pentru costurile cu carantina care ar putea apărea în cursul călătoriilor lor. Pentru noi este o investiție, dar ne punem clienții pe primul loc și credem că vor primi cu bucurie această inițiativă”, a adăugat el.

Uzbekistan îţi dă 3.000 de dolari dacă iei coronavirus pe teritoriul său

Deși Emirates este prima companie aeriană care face acest pas pentru a spori încrederea călătorilor, nu este primul jucător din industria turistică care oferă plăți Covid. Uzbekistan a promis suma de 3.000 de dolari drept compensație vizitatorilor care contractează Covid-19 în timpul vacanței pe teritoriul său.

Oferta face parte dintr-o campanie numită „Uzbekistan: garanția unei călătorii sigure”, inițiată de autorități pentru a-i asigura pe turiști că nu există niciun pericol pentru a se infecta în țara lor.

Și Cipru, care și-a redeschis granițele în iunie, se angajează să acopere costurile de cazare, mâncare, băutură și medicamente pentru vizitatorii care au luat virusul în timpul șederii.

author avatar
Andreea Vlad