AcasăȘTIRI EXTERNEPrigojin şi Putin au "bătut palma": liderul Wagner se mută în Belarus,...

Prigojin şi Putin au „bătut palma”: liderul Wagner se mută în Belarus, iar Rusia nu-l va urmări penal. Cum s-a implicat Lukaşenko (VIDEO)

Avansul mercenarilor Wagner spre Moscova s-a oprit, sâmbătă seară, după ce Evgheni Prigojin a fost convins după negocieri cu Aleksandr Lukașenko să nu mai continue rebeliunea.

Astfel, Evgheni Prigojin a fost de acord să oprească mișcarea mercenarilor prin Rusia, cu condiția garantării siguranței mercenarilor.

Le-a ordonat luptătorilor să revină la baze

Evgheni Prigojin a declarat sâmbătă că le-a ordonat luptătorilor săi, care înaintaseră spre Moscova, să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge.

Rebeliunea s-a încheiat în timp ce luptătorii Wagner conduse de fostul aliat al lui Putin, Evgheni Prigojin, se aflau deja în drumul spre capitală, după ce au capturat orașul Rostov și au pornit într-o cursă de 1.100 km către Moscova.

Ce a anunţat Kremlinul?

„Dosarul penal va fi abandonat împotriva lui. El va merge în Belarus„, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre omul de afaceri.

Nimeni nu îi va persecuta pe luptătorii având în vedere meritele lor pe frontul ucrainean”, a adăugat el.

În acelaşi timp, preşedintele rus, Vladimir Putin, este „recunoscător” aliatului său belarus, Alexandr Lukaşenko, pentru rolul său de mediator cu Evgheni Prigojin în soluţionarea rebeliunii armate eşuate a şefului grupării Wagner.

„Suntem recunoscători preşedintelui Belarus pentru aceste eforturi”, a afirmat Dmitri Peskov, salutând „o rezoluţie fără noi pierderi”.

În concluzie, liderul mercenarilor Wagner a plecat din Rostov, sâmbătă seară, după ce a anunțat că nu mai atacă Moscova și că a ajuns la un acord cu Lukașenko pentru a încheia scurta sa insurecție împotriva regimului Putin.

author avatar
Andrei Ștefan
462 afisari

13 COMENTARII

  1. ce isterie era ieri la realitatea si digi , iar s-au facut de ras cu razboiul civil , putin fugise cu elicopterul , huoooo presa de k kt , va repeziti ca musca la maro .

    • Confirm, am auzit eu la realitatea o maimuta care multimea cu lacrimi in ochi organizatiei nato ca ne apara de putin cel rau si ca ce noroc pe capul nostru 😂😂

  2. Au inceput ORCII sa-si dea in cap unii altora.
    In curand vom vorbi de fosta Federatie Rusa.
    Pentru toti iubitorii de rusi si de putin : sa ajungeti mai repede in locurile cu smoala la stapanul vostru.

    • Si tu … S-U-G-I-C-I-O-R-A-P-I-I la toți nazistii, ucrainienilor, occidentalilor etc. Asa ai sa trăiești vro trei sute de mii de ani și după, aceea, mori fericit. Zdreamtă.