AcasăȘTIRI EXTERNEPreviziuni apocaliptice. Bilanțul cutremurului din Turcia ar putea ajunge la 10.000 de...

Previziuni apocaliptice. Bilanțul cutremurului din Turcia ar putea ajunge la 10.000 de victime

cutremurPreviziuni apocaliptice. Bilanțul cutremurului din Turcia ar putea ajunge la 10.000 de victime

Bilanțul victimelor cutremurului puternic care a lovit luni dimineață sudul Turciei ar putea ajunge până la 10.000 de persoane, au declarat specialiștii Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

USGS consideră că în proporție de 47% există posibilitatea ca numărul victimelor să fie între 1.000 și 10.000 de persoane. 27% este proporția acordată unui număr de victime cuprins între 100 și 1.000 și 20% ca să fie între 10.000 și 100.000 de victime.

Pagubele sunt numeroase

Estimările USGS au fost făcute în funcție de datele de la cutremurele anterioare și de situația construcțiilor din regiune.

„Sunt probabile victime numeroase și pagube extinse, iar dezastrul este probabil larg răspândit”, a spus USGS în raport. „Populația din această regiune locuiește în structuri care sunt extrem de vulnerabile la cutremure, deși există unele structuri rezistente”.

Raportul mai estimează că pierderile economice vor fi între 1 și 10 miliarde de dolari, ceea ce ar putea ajunge până la 2% din PIB-ul Turciei.

Până în prezent, s-a confirmat că peste 600 de persoane au murit și alte câteva mii au fost rănite în Turcia și Siria, potrivit oficialilor și presei locale.

author avatar
Andreea Vlad