AcasăȘTIRI EXTERNEPreviziune terifiantă! Se apropie un alt CUTREMUR DEVASTATOR, de peste 7 grade...

Previziune terifiantă! Se apropie un alt CUTREMUR DEVASTATOR, de peste 7 grade pe Richter. Ce oraș din Turcia va lovi

cutremurPreviziune terifiantă! Se apropie un alt CUTREMUR DEVASTATOR, de peste 7 grade pe Richter. Ce oraș din Turcia va lovi

Oamenii de știință avertizează că un alt cutremur puternic ar putea avea loc în Turcia în următorii ani. De data aceasta, Istanbulul, care are o populație de 15 milioane de locuitori, ar putea fi zguduit de seism.

Oamenii de ştiinţă turci şi germani susțin că au identificat o zonă seismică extrem de periculoasă situată la mai puţin de 20 de kilometri de centrul istoric al oraşului Istanbul. Situat sub Marea Marmara, acest segment al faliei Anatoliei de Nord a fost îngrijorător de tăcut în ultimii ani, iar experţii se tem că acest fapt ar putea sugera o acumulare a tensiunii.

Următorul cutremur devastator în Turcia ar putea avea loc în Istanbul

Potrivit unui specialist în științele Pământului, un cutremur este inevitabil la Istanbul. „Cunoaștem magnitudinea. Știm locul. Doar că nu știm exact când se va întâmpla. Dar există o probabilitate de 65% ca Istanbulul să fie afectat de un cutremur cu magnitudinea 7,6 înainte de 2030. Și acesta este un probabilitate foarte mare”, a evaluat încă din 2006 Okan Tuysuz probabilitatea unui cutremur puternic la Istanbul în următorii ani.

De atunci, oamenii de știință au publicat mult mai multe calcule care au confirmat această predicție alarmantă. Astfel, probabilitatea unui cutremur cu magnitudinea „mai mare de 7”, care va avea loc înainte de 2045, a fost estimată de la 35 la 95%. Nu doar cercetătorii turci, ci și experții de la US Geological Survey, Italia, Franța, Japonia și chiar companii internaționale de asigurări au fost implicați în prognoza amplorii cutremurului.

Riscul este legat de locația geologică a Istanbulului

Riscul este legat de locația geologică a Istanbulului. Este situat la joncțiunea plăcilor tectonice anatoliene și eurasiatice, la 15-20 de kilometri de porțiunea falii nord-atlantice care trece pe sub Marea Marmara.

Potrivit unui raport elaborat în 2020 de Primăria Istanbul cu sprijinul seismologilor, toate cele 39 de cartiere vor fi afectate în diferite grade de un cutremur cu magnitudinea de 7,5. Cel mai mare risc de distrugere este în partea europeană a metropolei, lângă coasta Mării Marmara.

author avatar
Andreea Vlad
2.041 afisari

9 COMENTARII

  1. Falia aia de s-a departat trei metri se va izbi din nou. Si nu peste 10 ani ci in maxim o luna.

  2. a ajuns ordinul securitatii soros si la national , si la toate tv , nu se multumesc cu tragediile existente mai inventeaza si altele , ce ar fi daca s-ar intampla si bla bla bla ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger