AcasăȘTIRI EXTERNEPrețul uriaș plătit de NATO pentru sprijinul acordat Ucrainei. Jens Stoltenberg, previziuni...

Prețul uriaș plătit de NATO pentru sprijinul acordat Ucrainei. Jens Stoltenberg, previziuni sumbre!

Jens Stoltenberg natoUndă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, vine cu previziuni sumbre cu privire la războiul din Ucraina. Înaltul oficial susține că acest conflict intră într-o fază critică, iar la iarnă va fi cumplit.

Stoltenberg lansează un avertisment cutremurător pentru Aliați: „Să ne pregătim pentru războiul iernii. Va fi greu, dar vom învinge.”

Ucraina va înceta să mai existe ca națiune independentă

„Unitatea și solidaritatea noastră vor fi serios puse la încercare, pe măsură ce familiile și companiile simt criza creșterii prețurilor la energie și a costurilor vieții cauzate de invazia brutală a Rusiei. Ne confruntăm cu șase luni dificile, cu amenințarea de rationalizari la energie, întreruperi și poate chiar tulburări sociale. Dar trebuie să menținem cursul și să facem față tiraniei – de dragul Ucrainei și al nostru.

Plătim un preț pentru sprijinul nostru pentru Ucraina. Dar prețul pe care îl plătim este numărat în dolari, euro și lire sterline, în timp ce ucrainenii plătesc cu viața. Și noi toți vom plăti un preț mult mai mare dacă Rusia și alte regimuri autoritare cred că își pot invada vecinii și pot călca în picioare dreptul internațional, cu impunitate. Dacă Rusia încetează să lupte, va fi pace. Dacă Ucraina încetează să lupte, va înceta să mai existe ca națiune independentă. Avem responsabilitatea morală de a sprijini această democrație independentă din inima Europei”, a precizat Jens Stoltenberg într-un editorial Financial Times.

Rusia, o amenințare pentru Aliați

„Prețul pe care îl plătim pentru sprijinirea Ucrainei este in beneficiul propriei noastre securitati. Vladimir Putin a declarat clar că vrea să ștergă țara de pe hartă și să rescrie ordinea de securitate europeana. Rusia ocupă temporar aproximativ 20% din Ucraina – de patru ori mai mare decât Belgia, sau jumătate din Marea Britanie. Încurajată de orice succes, Rusia ar putea risca o agresiune suplimentară împotriva altor vecini și chiar un atac asupra aliaților NATO.

Deci avem de făcut o alegere în privința lumii în care vrem să trăim. Aliații NATO sunt dedicați dreptului fiecărei națiuni de a-și alege propriul destin. De aceea, oferim asistență financiară, umanitară și militară fără precedent pentru a ajuta Ucraina să invinga ca națiune suverană și independentă.

De la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014, țările aliate au oferit sprijin de miliarde de dolari instituțiilor de securitate ale Ucrainei și au antrenat zeci de mii de trupe, inclusiv forțe speciale. Acest lucru a ajutat ca forțele armate ucrainene sa fie mai puternice, mai bine conduse și mai bine pregătite pentru respingerea invaziei Rusiei. Din februarie, aliații s-au raliat de partea Ucrainei cu sprijin militar, umanitar și financiar fără precedent.

În iunie, liderii NATO au convenit asupra unui pachet consolidat de asistență, cu combustibil, alimente, echipamente medicale, echipament militar, comunicații și sisteme pentru combaterea minelor și a dronelor. Pregătim zeci de proiecte noi pentru a ajuta Ucraina să facă față iernii. Și vom continua să ajutăm țara să-și consolideze sectorul de apărare și securitate pe termen mai lung, să treaca de la armele din epoca sovietică la capabilitățile standard ale NATO.”, a mai declarat Jens Stoltenberg, potrivit Financial Times.

Șeful NATO prevede tulburări civile

„Sancțiunile masive impuse de aliații NATO, împreună cu UE, au, de asemenea, un impact asupra economiei rusești. Acestea nu vor face decât să muște mai tare pe măsură ce trece timpul, având în vedere plecarea talentelor și a capitalului, precum și interdicțiile de călătorie și înghețarea activelor elitelor rusești. Kremlinul s-a izolat de cele mai apropiate și mai profitabile piețe de petrol și gaze din Europa.

Mai presus de toate, sancțiunile tehnologice limitează grav accesul Rusiei la semiconductori și cipuri avansate de care are nevoie pentru a-și alimenta industria auto, aeronavele și efortul de război. Națiunile noastre profită de această oportunitate pentru a ne diversifica economiile și sursele de energie, pentru a ne consolida rezistența și pentru a scăpa definitiv de șantajul energetic al Rusiei.

În același timp, efectuăm cea mai importantă schimbare în ceea ce privește disuasiunea și apărarea NATO de la Războiul Rece încoace, sporindu-ne semnificativ prezența pe flancul estic, punând sute de mii de soldați în stare de alertă și continuând să investim în capacități de ultimă generație. Garanțiile de securitate ale NATO nu lasă loc de erori de calcul la Moscova în ceea ce privește capacitatea noastră de a apăra fiecare centimetru din teritoriul alianței. În același timp, acestea le permit aliaților să sprijine dreptul Ucrainei la autoapărare.

Ne așteaptă vremuri grele, dar am mai înfruntat vremuri grele împreună. Costul de a nu ne apăra valorile noastre este întotdeauna mai mare. Pentru viitorul Ucrainei și pentru al nostru, trebuie să ne pregătim pentru războiul de iarnă și să ne menținem cursul”, a mai spus șeful NATO.

author avatar
Andreea Vlad
973 afisari

14 COMENTARII

      • Iute esti un marlan idiot ceea ce este un pleonasm , daca intelegi cuvantul, dar la cata carte sti ma indoiesc. Trupele rusesti se afla intr-o situatie disierata in urma ofensivei ukrainiene, dovada ca National nu scoate un cuvant despre aceasta. Razboiul se va termina la sfarsitul anului odata cu terminarea Rusiei. Asteptam ca noul guvern rus sa-i predea pe crimnalii de la Kremlin , impreuna cu Putin , Tribunalului de la Haa. Pacat ca s-a interzis pedeapsa cu moartea, ca ar fi atarnat artistic in strenag acesti nemernici.

    • La primavara niciunul din cei care conduc UE si tarile aflate in componenta nu va mai fi la conducere. Vor fi maturati de la putere. Unii vor fi mai norocosi si vor ajunge in puscarie pe viata, altii mai ghinionisti ….nu vor mai exista! Ce voi credeti ca cetatenii UE vor face foamea cu patura pe ei in intuneric? Va inselati. Sunteti prea tampiti sa realizati ce va asteapta.

  1. Băi Ștorfănbergul pulii. Dar, bombardarea serbiei fără mandat al consiliului de securitate ONU, cum a fost imbecilule?

  2. Pe vremea lui Ceausescu ne sacrificam sa platim datoriile. Acum trebuie sa ne sacrificam ca rusii sunt cotropitori. De ce mereu trebuie sa fim noi de sacrificiu? Nu cred ca exista om interesat in primul rand sa ii invinga pe rusnaci in detrimentul bunastarii proprii, asta, desigur in afara de politicienii plini de bani care ne conduc si care, ca orice baiat „destept”, fac bani de pe urma conflictelor. Lasa, stati pe intuneric si frig, mancati lacuste ca e mai important sa invingem rusnacii. No shit?

    • Anonim,nu sti cat de mult ii detesta romanii pe nemernicii de rusi , incepand cu vremurile Imperiului tarist, continuand cu URSS care ne-a jefuit bogatiile noastre prin SOVROM-uri, cu concursul cozilor de topor comuniste din Romania si mergand pana in zilele noastre. Lasa sperantele si informeaza-te

  3. Semn rau. Inseamna ca au ajuns sa nu mai aiba bani de spalat. Criza financiara incepe, si cu ea marea resetare. Nivelul de viata inapoi in epoca de piatra iar comunismul mai puternic decat oricand

  4. Aceiași placa bolnava, voi ce pierdeți? Case si libertăți, bani… mucrainienii isi pierd viețile, e sa moara ma ta in pu la de elefant, zi ca te doare de malai nu de vieti umane

    • Daca esti oaie proasta mergi pe vrăjeala obosita a slugii asteia. Cand era trump, nu s a tras un glonț, ce sa vezi de cand nu mai e

  5. Ce aveti cu Stoltenberg?omul e un simplu contabil care conduce NATO pentru altii.Iar razboiul e de fapt intre rusi si niste grupuri bancare din Anglia pentru interese financiare .ucrainienii sunt proxy pentru Anglia.

  6. Pretul care se plateste este pentru tupeul agresiv al sua si nato/ue de a invita ukraina in nato. Asta a fost o amenintare existentiala pentru rusi. Sanctiuni si contra sanctiuni au resultat. Ukraina tara din bucati furate de la altii. Ukraina cu guvern de lovitura de stat rasist.

  7. NATO PLATESTE OALELE SPARTE ?,sau tarile europene ?, este Ucraina tara NATO ?-NU !, a prezentat Ucraina un tratat de buna vecinatate cu Rusia ?,NU !!!!!!!!!!!,cine a incalcat pricipiile NATO e bun de plata !. Deocamdata TORTUL IL MANANCA AMERICANII !,EI CASTIGA IAR NOI PIERDEM !,noua ni se rezerva RAHATUL PUS IN VENTILATOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger