AcasăȘTIRI EXTERNEPrețul armelor livrate de Occident: Ucraina pregătește legalizarea căsătoriilor între persoane de...

Prețul armelor livrate de Occident: Ucraina pregătește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex!

De peste patru luni și jumătate, de când a început războiul din Ucraina, nu trece zi în care să nu se vorbească despre situația din interiorul granițelor statului condus de către Volodimir Zelenski, despre urmările acestei crize la nivel umanitar și economic. Inclusiv despre armele livrate de Occident Ucrainei, pentru a face față atacurilor rusești. Mai nou, în tot acest context tensionat, s-a aflat că Ucraina pregătește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

O petiție în Ucraina care solicită legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex a strâns suficiente semnături pentru ca președintele să ia în considerare propunerea, anunță BBC.

Peste 28.000 de semnături „pro”

Petiția în cauză are peste 28.000 de semnături.

Ceea ce înseamnă că liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, are 10 zile la dispoziție pentru a răspunde. Și asta pentru că orice petiție în Ucraina care strânge mai mult de 25.000 de semnături declanșează automat luarea în considerare de către șeful statului.

„Toate cuplurile căsătorite au aceste drepturi”

Aceeași sursă menționează că homosexualitatea nu este ilegală în Ucraina, dar căsătoriile între persoane de același sex și parteneriatele civile nu sunt recunoscute.

Acest aspect a cauzat probleme deosebite pentru persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) care s-au înrolat în armată după invazia rusă – conform sursei citate. Și asta pentru că, de exemplu, în conformitate cu legislația ucraineană, dacă o persoană care are o relație cu o altă persoană de același sex moare, partenerul său nu poate să îi ridice trupul și să îl îngroape.

O organizație LGBT s-a referit la petiția în cauză ca fiind un „moment important” pentru membrii comunității.

„Este important ca persoanele LGBTQ să aibă dreptul de a-și vedea partenerul și de a-i lua corpul de la morgă, precum și de a cere despăgubiri, dacă este necesar”, a declarat pentru BBC Oksana Solonska, manager de comunicare media la Kyiv Pride. „Toate cuplurile căsătorite au aceste drepturi. Sperăm cu adevărat că mariajul între persoane de același sex va fi legalizat, astfel încât oamenii să poată avea grijă unul de celălalt”, a mai susținut aceasta.

author avatar
Andrei Coman