AcasăCORONAVIRUSPreședintele SUA a distribuit în social media un videoclip cu informații false...

Președintele SUA a distribuit în social media un videoclip cu informații false despre COVID-19 și hidroxiclorochină

Donald TrumpDonald Trump

Donald Trump a distribuit pe rețelele de socializare un videoclip care conținea informații false referitoare la coronavirus și hidroxiclorochină. Însă imaginile au fost ulterior șterse, deși versiuni editate ale videoclipului au continuat să fie distribuite.

Președintele american a postat videoclipul în cursul nopții de luni, însă ulterior Facebook și Twitter au șters videoclipul original, iar pe Twitter a fost eliminată întreaga postare.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că imaginile au fost șterse deoarece „nu respectă politica privind dezinformarea despre COVID-19”.

Donald Trump a postat un videoclip ce conținea fake-news

Totuși, pe social media au continuat să fie distribuite versiuni ediate ale videoclipului. Chiar și pe pagina de Facebook aș site-ului de extremă dreapta Breitbart a post postat un astfel de videolip care a strâns 13 milioane de vizualizări înainte să fie ștearsă. Însă, în cursul nopții de luni, mai mai erau disponibile versiuni mai scurte, relatează NYT.

Potrivit sursei citate, în videoclip apăreau mai multe persoane care părea să fie medici. Acestea de aflau în fața Curții Supreme din Washington D.C. ș isusțineau o conferință. Se pare că făceau mai multe declarații înșelătoare, printre care și aceea că hidroxiclorochina poate fi administrată pentru prevenirea coronavirusului.

Medicamentul nu mai este folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19, după ce Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a decis să interzică utilizarea lui, în luna iunie. Autoritățile medicale anunțaseră că hidroxiclorochina și clorochina nu sunt eficiente în a trata COVID-19, ci chiar pot pune în pericol sănătatea unor persoane.

„FDA a concluzionat că, bazat pe aceste informații, nu mai este rezonabil să credem că formulațiile hidroxiclorochină și clorochină sunt eficiente în tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente sunt mai mari decât riscurile potențiale și cunoscute”, se preciza în comunicatul instituției.

În aceeași lună, Institutul Național de Sănătate din SUA a oprit testările clinice ale medicamentului.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger