AcasăȘTIRI EXTERNERomânia, încă o dată ignorată de America! Liderul de la Casa Albă...

România, încă o dată ignorată de America! Liderul de la Casa Albă a ales Varșovia / Iohannis, liber la city break!

joe bidenPreședintele Joe Biden vine în Europa. Spune „pas” României

Președintele Joe Biden vine în Europa în această săptămână pentru a participa la mai multe reuniuni de urgență pe tema conflictului din Ucraina.

Liderul de la Casa Albă va efectua o vizită în Polonia, vineri, după ce va participa la summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc cu o zi înainte. Deși România este un aliat important pentru NATO, țara noastră nu se află pe agenda lui Biden.

Și iată că Joe Biden îl ignoră din nou pe președintele României Klaus Iohannis în chestiunea războiului din Ucraina, deși România a fost adesea adusă în discuție chiar de președintele american ca fiind o destinație a unor detașări de forțe militare NATO.

Joe Biden, vizită oficială în Polonia

„Săptămâna aceasta, preşedintele Joseph R. Biden, Jr. va călători în Polonia după întâlnirile sale de la Bruxelles, Belgia, cu aliaţii noştri NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de a sprijini Ucraina şi de a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia acesteia. Vineri, 25 martie, preşedintele Biden se va deplasa la Varşovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda.

Preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliaţii şi partenerii noştri, reacţionează la criza umanitară şi a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat Casa Albă.

Joe Biden și aliații săi speră să finalizeze și să prezinte un pachet de noi măsuri prin care să pedepsească Rusia, să ajute Ucraina și totodată să demonstreze unitatea occidentală în fața acțiunilor ilegitime ale Moscovei.

author avatar
Andreea Vlad
80.393 afisari

20 COMENTARII

  1. si daca ne-a uitat care-i problema ? asta-i o gandire de sluga . orice bataie pe umar sau orice sapca indesata pe capul sasului inseamna miliarde , taxa de smecher platita din buzunarul celor mai saraci cetateni ue .

  2. Romania e in zona galbenă de securitate a NATO, alături de statele baltice, Bulgaria și Grecia.Adica e la pierderi colaterale și nu se va stresa prea mult NATO s-o apere, riscând un WW3.Polonia este în zonă portocalie, de amenințare potențială.Linia roșie, pt.care NATO va face toate eforturile s-o apere este UK, Germania, Austria, Italia.Pe aici nu se trece, pare a fi deviza NATO.E adevarat si ca nici Rusia nu nutrește asa de mari ambiții.Ea se mulțumește cu statele din vaccinarea limitrofe, zonele verde (Ucraina, Moldova, statele ex-sovietice cu excepția balticelor) și galbenă (Statele baltice, Romania, Finlanda, poate și coridorul Suwalki sau o zonă mai extinsă, zona ex-bielorusa Bialystock, ramasa polonezilor după WW2).

  3. Da-i în plm-ea de yankei! Rusia era și este vecina noastră,iar noi ne am pus rau cu ei! Mare prostie!

  4. Rusul te-a cotropit si luat avutiile, americanul te-a bombardat la Ploiesti si nu numai, ne-au făcut poștă cjm au vrut ei. Anii in care i-am tratat de la egal la egal au fost anii de glorie si ambiție ai lui Nea Nicu’

  5. Nu e vorba nici despre a fi uitat de România, nici de Johanis nici de zone galbene sau portocalii ..chestiunea e una pur militara ..Biden vine sa convingă polonezii sa le predea ucrainenilor Mig-urile din dotare ,pe care ucrainienii se pricep deja sa le piloteze ,fără a mai pierde timp pt a invata sa utilizeze avioane aflate în dotarea NATO..în compensație polonezii vor primii F 35 din generațiile mai vechi ..în asta consta vizita președintelui american ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger