AcasăȘTIRI EXTERNEPreşedintele Germaniei, umilit în Qatar! Cum l-au lăsat să aştepte 30 de...

Preşedintele Germaniei, umilit în Qatar! Cum l-au lăsat să aştepte 30 de minute la uşa avionului (VIDEO)

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a mers într-o vizită oficială în Qatar, dar deplasarea la Doha a început cu stângul. Liderul nemţilor a fost umilit chiar de la scara avionului, imedit după aterizare.

Deși covorul roșu era întins, niciun oficial nu era prezent pentru a-l întâmpina pe preşedintele german.

A aşteptat încruntat, cu mâinile încrucişate

Steinmeier a fost suprins în timp ce stătea cu mâinele încrucișate, încruntat, uitându-se lung de la bordul avionului armatei care l-a transportat la Doha după oficialii qatarezi.

Timp de o jumătate de oră, aproape o eternitate, el a făcut curse între interiorul avionului şi această uşă care se deschisese spre un vid politic.

Covorul roșu era întins, o gardă de onoare militară era prezentă pe Aeroportul Internațional Hamad din Doha, dar Steinmeier a trebuit să-l aştepte jumătate de oră pe Sultan al-Muraichai, ministrul de stat pentru afaceri externe din Qatar.

Până la urmă, Steinmeier a părăsit aeroportul la timp pentru întâlnirea programată cu emirul statului Qatarul, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

De ce a mers Steinmeier la Doha?

Miza era mare pentru preşedintele federal, care venise la Doha pentru a facilita eliberarea ostaticilor germani deţinuţi de Hamas. Biroul politic al grupării islamiste palestiniene se află în Qatar, iar bogatul emirat a jucat un rol de mediator cheie după atacul asupra Israelului din 7 octombrie.

„După această conversaţie, sunt sigur că Qatarul va face tot ce poate pentru a ajuta la eliberarea ostaticilor germani”, a declarat Steinmeier după întâlnirea cu emirul Al-Thani.

În Germania, influența Doha asupra războiului dintre Israel și Hamas este considerată oarecum controversată, deoarece în Qatar se află aripa politică a Hamas.

author avatar
Andrei Ștefan
598 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu s-au lamurit cu atitudinea Qatar de la Campionatul mondial de fotbal?
    Sa isi puna intrebarea de ce Ham-marș asculta de medierea Qatar cu celelalte tari?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri