AcasăȘTIRI EXTERNEPreședintele Chinei îi spune clar lui Biden ce armată va conduce lumea

Președintele Chinei îi spune clar lui Biden ce armată va conduce lumea

Președintele Chinei îi spune clar lui Biden ce armată va conduce lumea

O armată „de clasă mondială” pentru China. Pentru a atinge acest obiectiv, Xi Jinping subliniază: „Trebuie fii clarvăzător, tehnologia este capacitatea centrală de luptă. Trebuie să încurajăm inovația în cele mai importante tehnologii și să inovăm independent”.

Președintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi pentru a face noi pași în dezvoltarea armamentului și a echipamentelor militare ale țării și pentru a contribui la atingerea obiectivelor stabilite pentru centenarul Armatei Populare de Eliberare (APL).

O „dezvoltare în salturi”

Xi, care este, de asemenea, secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (PCC) și președinte al Comisiei Militare Centrale (CMC), a făcut aceste remarci la o conferință la nivel militar privind munca legată de arme și echipamente, desfășurată luni și marţi.

Capabilităţile strategice ale Chinei au fost sporite printr-o „dezvoltare în salturi” în domeniul echipamentului militar şi al armamentului, a mai spus liderul de la Beijing. Xi și-a transmis urările sincere participanților la conferință și celor care lucrează în industria de profil, scrie Xinhua.

Salutând realizările istorice în dezvoltarea armamentului și echipamentelor din ultimii cinci ani, Xi Jinping a spus că progresul a servit ca bază materială și tehnologică pentru capacitățile strategice, în special pentru puterea militară a țării.

El a cerut eforturi pentru a accelera implementarea misiunilor pentru cel de-al 14-lea plan cincinal (2021-2025) și pentru a avansa în stabilirea unui sistem de management modernizat pentru armament și echipamente.

Visul lui Mao Zedong se va împlini

La conferință a participat și vicepreședintele CMC Zhang Youxia. Vorbind la eveniment, el a subliniat eforturile de a crea o „sinergie puternică în dezvoltarea armamentului și a echipamentelor, de a se concentra pe nevoile securității naționale, de a stimula încrederea în sine și auto-îmbunătățirea în știință și tehnologie, vizând prima clasă mondială şi accelerarea modernizării armamentului şi echipamentelor”.

Dincolo de limbaj de lemn, Xi trimite încă un mesaj principalului concurent, SUA: țara nu se va opri și se va afirma ca o putere militară de vârf. Mai presus de toate, liderul chinez speră să înlocuiască Statele Unite pentru a deveni prima armată de pe planetă până în 2049, la o sută de ani după venirea la putere a Partidului Comunist Chinez al lui Mao Zedong.

 

author avatar
Tudor Borcea
883 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger