AcasăȘTIRI EXTERNEPreședintele Braziliei, amendat pentru că nu purta mască

Președintele Braziliei, amendat pentru că nu purta mască

Președintele Braziliei, amendat pentru că nu purta mască

După ce a negat existența pandemiei Covid-19, în final fiind și el infectat, președintele Jair Bolsonaro a primit și o amendă pentru că nu a purtat mască și nu a respectat măsurile de distanțare social.

Dacă suma pe care o are de plătit Jair Bolsonaro, simbolul este foarte puternic într-o țară lovită grav de pandemie. Președintele brazilian fost amendat sâmbătă,12 iunie, cu 108 dolari pentru participarea la o demonstrație fără mască și fără să ia măsuri sanitare.

Mii de motocicliști au participat sâmbătă la mitingul „Accelerează pentru Hristos” de la Sao Paolo. Președintele de extremă dreapta a condus coloana purtând cu o cască deschisă și fără mască, încălcând reglementările statului.

Fiul lui Bolsonaro și un ministru, amendați și ei

Autoritățile statului Sao Paulo au declarat că i-au amendat pe Jair Bolsonaro, pe fiul său, Eduardo, membru al Congresului, și pe ministrul Infrastructurii, Tarcisio Gomes, cu 552 de reali (aproximativ 108 dolari) pentru că nu au purtat mască și nu au respectat măsurile de distanțare socială în timpul mitingului.

Jair Bolsonaro, care a cerut mitinguri în toată Brazilia înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor, a ignorat avertismentele guvernatorului din Sao Paulo, Joao Doria, un rival politic, care a spus că președintele va fi amendat dacă nu va respecta legile statului, scrie 20Minutes.

Bolsonaro s-a opus în repetate rânduri lui Joao Doria și altor guvernatori cu privire la măsurile impuse pentru a combate pandemia Covid-19, care a ucis aproximativ 485.000 de persoane în Brazilia. El critică în mod regulat măsurile de izolare și purtarea măștilor și promovează medicamente precum clorochina, în condițiile în care studiile arată că este ineficientă împotriva coronavirusului.

author avatar
Tudor Borcea
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger