AcasăȘTIRI EXTERNEPreședintele Băncii Naționale a Poloniei, dezvăluiri-bombă: Bruxelles l-a însărcinat pe Donald Tusk...

Președintele Băncii Naționale a Poloniei, dezvăluiri-bombă: Bruxelles l-a însărcinat pe Donald Tusk să răstoarne guvernul de la Varșovia

Adam GlapińskiPreședintele Băncii Naționale a Poloniei, dezvăluiri-bombă: Bruxelles l-a însărcinat pe Donald Tusk să răstoarne guvernul de la Varșovia / foto: moviesonline.com

Sarcina stabilită de Bruxelles pentru Donald Tusk este clară: trebuie să răstoarne guvernul existent în Polonia și să introducă moneda euro, spune președintele Băncii Naționale a Poloniei, prof. Adam Glapiński, într-un interviu acordat „Gazeta Polska”.

„De un an, se spune că sarcina încredințată de Bruxelles lui Tusk nu este doar să răstoarne guvernul existent în Polonia, ci să introducă țara noastră în zona euro.

Donald Tusk, directive clare de la Bruxelles

După îndeplinirea acestor sarcini, Tusk urmează să se întoarcă la Bruxelles, să devină șeful Comisiei Europene și să implementeze construcția accelerată a statului european. Numai Tusk și Kristalina Georgieva, șefa Fondului Monetar Internațional, în calitate de reprezentanți ai Europei Centrale sunt luați în considerare”, dezvăluie Glapiński, referindu-se la discuții în culise ale bancherilor centrali care participă la reuniunile Băncii Reglementelor Internaționale.

Șeful BNP subliniază că Kristalina Georgiewa ar fi „cu siguranță o șefă mai bună a Comisiei Europene, pentru că este pur și simplu simpatizantă cu țările din Europa Centrală, ea nu este la fel de supusă politicii germane ca Tusk”. Potrivit lui Glapiński, „nimeni nu ascunde că șansele ei sunt mici.” El este cel care are această sarcină de făcut.

UE vrea să introducă Polonia în zona euro

Ca răspuns la declarația potrivit căreia sarcinile lui Tusk sunt mai mari decât răsturnarea guvernului, Glapiński subliniază: „Probabil i s-a promis că va primi șefia Comisiei Europene pentru sprijinirea proiectului superstat”. El a adăugat că punerea în aplicare a sarcinii urmează să înceapă „cu răsturnarea guvernului polonez și introducerea monedei euro în țara noastră, adică aderarea în primul rând la mecanismul ERM II, deoarece este imposibil să ajungi în zona euro așa repede”.

Șeful Băncii Naționale a Poloniei mai spune că „Germania se află într-un anumit haos, dar acesta nu este un haos care ar sta în cale și ar împiedica implementarea măsurilor de bază privind interesele naționale de care Germania se îngrijește de câteva decenii”.

Potrivit prof. Adam Glapiński, dreptul de veto este cel mai atacat. „În resursele proprii ale UE sunt introduse diferite tipuri de taxe și impozite, există dorința de unificare a politicii fiscale”.

Glapiński afirmă că „obstacolul în aceasta este în mare parte Polonia – cu propria sa monedă și dorința de a-și menține independența și de a-și crește propriul nivel de prosperitate”. „A avea o bancă centrală suverană, bani proprii – zloți – și dezvoltarea noastră economică dinamică este ceva care îi doare cel mai mult”, crede el.

Polonia, un model pentru Europa

Potrivit președintelui Băncii Naționale a Poloniei, Polonia este „în acest moment o țară aproape model, care a obținut un succes economic enorm în ultimii 30 de ani și a făcut față bine provocărilor din ultimii ani”.

Întrebat despre nivelul nostru de dezvoltare în comparație cu alte țări din UE, Glapiński, referindu-se la ultimele analize NBP, răspunde: „Desigur, suntem încă departe de Germania, dar suntem mai aproape de Franța”. El a adăugat că PIB -ul Franței pe cap de locuitor, măsurat la paritatea puterii de cumpărare, „ne este încă disponibil în acest deceniu!” „Am depășit deja Portugalia și Grecia în acest sens”, își amintește el. După cum spune el, „în următorii ani ne vom apropia treptat de alte țări UE”.

author avatar
Andreea Vlad
1.053 afisari

8 COMENTARII

  1. Cine conduce banca „centrala” conduce de fapt tara,exact asa a spus Rotschild.E valabil pentru toate tarile,si ceea ce vedem acum in Ucraina este exact razboiul bancherilor pe resurse.Nu stiu care sunt interesele cu polonezii dar e clar ca intre UE si UK sunt rivalitati in ceea ce priveste conducerea economica.UE este influentata de interesele franco-germane care nu se inteleg bine cu englezii vezi Brexit.

    • Acum am vazut scris „DonaldTusk si proiectul UE-superstat”… Asta au vrut tot timpul Junker,Ursula,Merkel,Sarkozy,Macron…adica globalistii.De aia l-au atacat pe Trump ca nu era de-al lor si acum au pus pe marionetaBiden.Globalistii Soros sunt cu comunistii din China vor sa faca pandemie,razboaie.Tot ei au aranjat si atentatele de la11septembrie

  2. Tarile din fortul bloc estic ar fi indicat sa faca o comunitate separata(pt.cativa ani).Discrepantele social-economice sunt prea mari si vor duce la indatorarea si falimentul acestor state.Mergem inainte dupa capacitati nu slugarnicie.Seamana a genocid.

  3. Dau din gură împotriva UE dar le iau cu două mâini banii. Cum îl chemă pe Isărescu de Varșovia? Adam?
    Adam, imediat ce-a gătat ASEu lor, în 1972, a fost trimis la specializare la Banca Franței. Apoi, firesc, s-a înscris în Solidaritatea condusă de Lolek. Sau Bolek?

  4. Adica cumsa fie ca sa fie acceptabil?un euro de tip vestic si in europa de est un altfel de euro?..E clar ca sunt interese mari la mijloc…polonezii vor sa conduca MercedesBmwFerarri dar sa le plateasca cu chiloti-madeinchina.Pai nene china vrea sa distruga vestul si voi alimentati globalistii cu bani?cum vine aia esti „anti Rusia” dar esti „proChina proKazahstan” Serios???dati-mi o batista ca am ras cu lacrimi

  5. Toate popoarele au slugile si tradatorii lor, dar ca Romania, nici unul. Aici toti sunt tradatori si slugi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger