AcasăȘTIRI EXTERNEPreședintele a fugit din țară cu un avion militar! Unde se ascunde...

Președintele a fugit din țară cu un avion militar! Unde se ascunde cel mai căutat om de pe continent

Președintele a fugit din țară cu un avion militar! Unde se ascunde cel mai căutat om de pe continent (sursa foto: europafm.ro)

După ce recent se aflase că a avut o tentativă eșuată de a părăsi statul insular – VEZI DETALII AICI, Gotabaya Rajapaksa, președintele din Sri Lanka, a reușit să fugă din țară cu un avion militar.

Atât președintele Gotabaya Rajapaksa, cât și soția acestuia, dar și două gărzi de corp au părăsit țara la bordul unei aeronave a Forțelor Aeriene din Sri Lanka cu destinația Male – capitala Maldivelor, titrează news.sky.com.

S-a întâmplat la doar câteva zile după ce protestatarii au luat cu asalt reședința acestuia, dar și locuința oficială a premierului țării. Valul de nemulțumire vizează situația economică cu care se confruntă țara.

Și fratele președintelui a părăsit țara

Se vehiculează că și fratele președintelui, ministru de Finanțe, a părăsit țara și că s-ar îndrepta spre Statele Unite.

Gotabaya Rajapaksa promisese în weekend că va demisiona miercuri și va deschide calea pentru o „tranziție pașnică a puterii”, menționează ndtv.com. S-a întâmplat după ce a fugit din reședința sa oficială din capitala Colombo, chiar înainte ca protestatarii să o invadeze.

Imaginile cu protestatarii înotând în piscina din incinta reşedinţei prezidenţiale au făcut înconjurul lumii.

author avatar
Andrei Coman